Premierul Nicolae Ciucă: Bugetul de stat va fi aprobat în Parlament până la jumătatea lunii decembrie / Avem angajamentul să creștem pensiile cu rata inflației din acest an, în jur de 15%

Redacția nov. 10, 2022 1 comentarii
Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că bugetul de stat va fi aprobat în Parlament până la jumătatea lunii decembrie. El a explicat că angajamentul anterior, de adoptare a bugetului în octombrie, nu a putut fi respectat pentru că ministerele nu au putut bugeta la timp programele.

Primul ministru a mai spus că ”avem angajamentul să creștem pensiile cu rata inflației din acest an, care este în jur de 15%”, într-o declarație de presă făcută la Vicovu de Sus.

El a adăugat că guvernul va menține și în 2023 programul prin care românii cu venituri mici primesc câte 50 de euro la două luni.

Întrebat dacă noua schemă de compensare a prețurilor la energie va fi valabilă până în 2025, Ciucă a spus că ”este foarte dificil să stabilim un ecart de timp atât de mare (…) Probabil vom merge pe încă un an de zile, începând de la 1 ianuarie”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

 1. “Vom munci si vom lupta,
  Pacea o vom apara!”
  Era o scandare din epoca de aur.
  Acelasi popor scanda in decembrie 1989:
  “Nu vrem bani, nu vrem valuta,
  Vrem pe Petre sa ne….”
  Acum ce ar trebui sa scadeze poporul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *