Președintele ANAF, despre impozitul progresiv: Nici statul și nici noi nu cred că vom reuși să colectăm toate datele pentru a face globalizarea

calculator venituri taxe calcule salarii impozit pixabay.com Sursa foto: Pixabay

Lucian Heiuș, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a declarat la Digi24 că nici statul sau ANAF-ul nu vor putea colecta toate datele pentru a face globalizarea în cazul în care se va aplica impozitul progresiv. Nici contribuabilii nu ar putea avea capacitatea de a face o astfel de operațiune.

„Eu nu cred că contribuabilii au capacitatea, cunoștințele necesare, să poată face o astfel de operație. Nici statul și nici noi nu cred că vom reuși să colectăm toate datele pentru a face globalizarea”, a declarat Lucian Heiuș.

Acesta spune că s-ar putea să fie alte venituri care ar putea fi globalizate și e posibil ca ANAF-ul să nu poată face acest lucru. Contribuabilii pot avea venit din diverse prestații, de exemplu profesorii care fac mediații sub forma unui PFA, poate chiar și venituri din activități agricole, din alte surse care nu toate se materializează printr-o declarație unică precompletată.

„Este posibil să apară greșeli de declarare, completare, care să ducă la erori care trebuie corectate sau identificate pe baza unor controale. O asemenea decizie de a trece de la acest impozit nu se va face decât ca urmare a unei largi dezbateri cu toți contribuabilii”, precizează Lucian Heiuș.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. “Nici statul și nici noi nu cred că vom reuși să colectăm toate datele”

    Am inteles!
    Lucrati cu creionul chimic!🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *