Președintele Klaus Iohannis anunță o majorare a pensiilor: Evident că și pensiile trebuie să crească, așa cum cresc salariile când avem inflație/ Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari/ Despre taxa de solidaritate: Nu consider că ar fi de dorit

Redacția iun. 7, 2022 3 comentarii
Klaus Iohannis - sursa presidency

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți o majorare a pensiilor, precizând că i se pare rezonabil ca nivelul pensiei să fie adaptat situației de criză. El a spus că Guvernul va veni cu măsuri în acest sens.

„Este evident că și pensiile trebuie să crească, pentru a da șansa pensionarilor să își permită cel puțin un minim necesar. Așa cum cresc salariile, așa trebuie să crească și pensiile. Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit doar de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină, cum are cineva care este în deplinătatea forțelor, care dacă nu îi ajung banii își caută un alt job. Mi se pare rezonabil ca nivelul pensiei să fie adaptat situației. Este clar ca Guvernul trebuie să vină și va veni cu un plan serios care o să abordeze această chestiune”, a declarat marți Klaus Iohannis, într-o vizită la Buzău.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că specialiștii ar fi trebuit să anunțe dinainte când vine criza, pentru ca Guvernul să poată să se pregătească.

„M-aș fi bucurat ca acești experți să ne zică înainte că vine criza să ne pregătit un pic. Guvernul își face treaba cât poate de bine. Trebuie să fim realiști. Oamenii au așteptări legitime de la Guvern să vină cu soluții și acum și pe termen mediu și pe termen lung. După cum am discutat la nivelul coaliției, toate aceste chestiuni sunt avute în vedere pentru a rezvola probleme, pentru a avea grijă să crească economia și pentru a combate inflația. Sigur, Guvernul va trebui să se îngrijească și să stabilizeze veniturile populației și așa se va întâmpla”, a mai spus el.

Șeful statului a afirmat că Guvernul va veni cu noi măsuri pentru a se asigura că România nu se va confrunta cu dificultăți în cazul unei crize alimentare.

„Măsurile luate până acum sunt mai bune. Dar este nevoie de multe măsuri pentru a ne asigura că nu vom avea o criză alimentară și că nu vom avea creșteri peste măsură a prețurilor la alimente. Există o preocupare. În perioada următoare vor veni noi măsuri care vor sprijini producția și vor crea anumite rezerve care pot fi folosite atunci când situația se complică”, a spus Iohannis.

În ceea ce privește taxa de solidaritate pentru companiile cu afaceri peste 100 de milioane de euro, președintele a spus că o astfel de măsură nu ar fi de dorit și nu ar aduce rezultate.

„Această chestiune cu taxa de solidaritate s-a mai discutat. În această chestiune mi-am păstrat abordarea. Personal, nu consider că ar fi optimă sau de dorit sau care ar aduce rezultate”, a spus Iohannis.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Comentarii

  • 10%!
   De fapt acesta e procentul cu care Guvernul trebuie sa mareasca pensiile si salariile de la 01 iulie 2022.
   Ca sa diminueze pierderea a jumatate din venituri le lunare provocata de rata inflatiei galopante!

   Cu 10% au crescut veniturile si in alte țări!
   Pana si de Rusia am auzit!
   Apoi cu 10% de la 01.12.2022.
   Guvernul de marionete nu vede nu aude, nu vorbeste!
   In Sicilia e celebra: No vedi, No senti, No parla!

   Aici toate veniturile trebuiesc aduse la zi!
   Actualizate cu 20%!
   In doua transe!
   Inflatia reala e cca 20%!
   Si vor mai urma doua valuri:
   Benzina de 9 lei si benzina de 10 lei!

   A nu se actualiza:
   – pensiile speciale si pensiile Cumularzilor!
   – Suspendate pana la noua Lege a Pensiilor care va iesi in deceniul urmator!
   – Cei care au pensie si primesc salariu in acelasi timp sa li se mareasca pensia Doar daca renunta la salariu la stat.
   Si nu se angajeaza in veci la Prmarie, Minister, Bnr, Curtea Conturi, si alte locuri calde si banoase.
   – Salariile si indemnizatiile tuturor demnitarilor , functionarilor publici si consilierilor locali, judeteni sau de care mai sunt.
   E mare tagma jefuitorilor si a profitorilor!😡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *