Președintele PSD, Marcel Ciolacu: “Nu există alt viitor decât impozitarea progresivă”

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat că, după părerea sa, viitorul este impozitarea progresivă, însă numai după ce ANAF, Ministerul Finanţelor şi Vama vor trece la digitalizare, transmite News.ro. Ciolacu a explicat că toate statele lumii, mai puţin Rusia şi Estonia, nu au astfel de impozitare.

Întrebat, luni seară, la Digi 24, de când ar trebui să intre în vigoare impozitarea progresivă, Marcel Ciolacu a explicat că după ce se va face digitalizarea unor instituţii ale statului.

”După ce statul român, prin ANAF, Ministerul Finanţelor şi Vamă, va face digitalizarea în România. Nu există alt viitor decât impozitarea progresivă, doar dacă rămânem în logica Rusiei. Mi se pare că şi Estoria e în această logică”, a precizat Ciolacu.

Liderul social-democrat a explicat că impozitarea progresivă nu va aduce mai multe impozite.

”Asta nu înseamnă că va aduce mai multe impozite. Va fi impozitat capitalul, diferenţiat. Este un lucru normal, este şi în Statele Unite, e peste tot în lume. Trebuie să ieşim din această retorică cu cota unică. Nu mai există în România cota unică. Sunt foarte multe excepţii în Codul Fiscal. E iarăşi o retorică pentru că trebuie să existe un climat concurenţial, la fel, trebuie scoase din acele excepţii din Codul Fiscal şi trebuie făcută digitalizarea ANAF”, a adăugat Ciolacu.

Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Comentarii

  1. Niciodata ANAF, Ministerul Finanţelor şi Vama Nu vor trece la digitalizare!
    Poate dupa 2050!
    De 10 ani faceti cantarea asta dar unde va mai angajati neamurile si amantele!😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *