Producătorul auto Tesla a majorat prețurile unor vehicule Model Y în Statele Unite

masini, Tesla sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Tesla a majorat vineri prețurile anumitor vehicule Model Y în Statele Unite cu 1.000 de dolari, potrivit site-ului său.
Compania a majorat prețul vehiculelor sale Model Y cu tracțiune spate și cu autonomie mare la 43.990 de dolari și, respectiv, 48.990 de dolari, scrie Reuters.

Prețurile variantei Model Y Performance și ale altor modele au rămas neschimbate, potrivit site-ului.

În februarie, Tesla a redus temporar prețurile unora dintre mașinile sale Model Y în SUA până pe 29 februarie, la aproape o lună după ce a redus prețurile în Europa și China.

“Aceasta este dilema esențială a producției: fabricile au nevoie de o producție continuă pentru eficiență, dar cererea consumatorilor este sezonieră”, a declarat luna trecută CEO-ul Elon Musk, în timp ce răspundea la o postare pe X a Tesla care spunea că prețurile vor crește în martie.

În ultimele luni, cumpărătorii din Statele Unite au optat pentru mașini hibride în detrimentul vehiculelor pur electrice, pentru a evita costurile mai mari de proprietate și pentru a evita ca unele modele să își piardă creditele fiscale federale din cauza cerințelor privind aprovizionarea cu baterii, în conformitate cu Legea privind reducerea inflației.

În ianuarie, Tesla a avertizat că va înregistra o creștere “considerabil mai mică” a vânzărilor în acest an, deoarece se concentrează pe producția următoarei sale generații de vehicule electrice, cu numele de cod “Redwood”.

Cea mai recentă creștere a prețurilor ar putea veni ca o ușurare pentru marjele Tesla, deja afectate de un război al prețurilor cu rivalii care a început în urmă cu mai bine de un an.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 18,75% până acum în acest an.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *