Producția modelului Fiat Panda va continua până în 2026

Panda Sursa foto: Fiat

Stellantis va produce cel mai bine vândut autoturism al companiei, Fiat Panda, la uzina sa din Pomigliano din sudul Italiei până în 2026, au anunțat joi sindicatele metalurgice după ce producătorul de automobile s-a întâlnit cu reprezentanții muncitorilor, scrie Reuters.

Producția lui Panda la Pomigliano se va adăuga la producția noului SUV al Alfa Romeo Tonale, a cărui producție este pe cale să înceapă.

Stellantis, care deține mărcile Fiat și Alfa Romeo, alături de Peugeot, Citroen sau Jeep a declarat că un acord pentru construirea unei fabrici de baterii în Italia pentru vehicule electrice este iminent, au declarat sindicatele după întâlnire.

Așa-numita „gigafabrica”, care urmează să fie construită prin asociația mixtă ACC cu Mercedes și TotalEnergies în Termoli, sudul Italiei, prin reconversia unei instalații de motoare existente, ar fi a treia pentru grup în Europa, după cele deja anunțate în Franța și Germania.

Reprezentanții sindicatului UILM au declarat într-o declarație că actualizările despre Termoli și Pomigliano au indicat angajamentul Stellantis față de Italia în timpul tranziției la mobilitatea electrică.

O sursă apropiată de Stellantis, care săptămâna trecută și-a prezentat planul de afaceri până în 2030, a confirmat că s-au făcut progrese în direcția încheierii în scurt timp a unui acord privind fabrica de baterii Termoli și că compania confirmă rolul central al Italiei în strategia sa.

Sursa foto: Fiat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *