Relația cu Fiscul, în online de la 1 Martie. Ce se întâmplă cu documentele care nu sunt încă digitalizate? Precizările ANAF

anaf, calculator anaf, spv

Documentele care nu sunt încă digitalizate sau disponibile în format electronic se pot transmite prin intermediul Formularului de contact accesibil în serviciul Spațiul Privat Virtual, precizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAf)

Pentru transmiterea acestor documente, se selectează categoria Asistență și îndrumare de specialitate în domeniul fiscal”.

Reamintim că, de la 01.03.2022, transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale de către contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoane fizice care desfăşoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent se va face exclusiv prin intermediul Spaţiului Privat Virtual.

Centrul Național pentru Informații Financiare a ridicat limita maximă a fișierelor ce pot fi atașate formularului de contact, de la 5 MB la 10 MB.

Pentru a facilita transmiterea documentelor, contribuabilii ar trebui să facă câteva acțiuni: Scanarea la rezoluție maxim 300 dpi; Eliminarea automată a paginilor albe (goale); Scanarea în alb-negru; Scanarea într-un fișier format PDF; Comprimarea fișierului PDF

Sursa foto: ANAF/Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.