Schneider Electric și SUEZ anunță un parteneriat pentru accelerarea digitalizării în sectorul apei

SUEZ si Schneider Electric isi unesc fortele pentru a accelera digitalizarea in sectorul apei Sursa foto: Schneider Electric

Schneider Electric și SUEZ au anunțat că își unesc forțele pentru accelerarea implementării soluțiilor digitale pentru eficiența energetică, conservarea resurselor și controlul impactului carbonului în ceea ce privește sistemele de management al circuitului apei, potrivit unui comunicat de presă.

Conform comunicatului, aproximativ două treimi din populația lumii va locui în zone cu deficit de apă până în 2025. SUEZ și Schneider Electric intenționează să ajute comunitățile să facă față provocărilor deficitului de apă prin implementarea unor infrastructuri mai performante și mai fiabile pentru circuitul apei.

„Conform unui acord internațional, Schneider Electric va integra gama de produse digitale AQUADVANCED® de la SUEZ în software-ul său de management al circuitului apei, EcostruxureTM Water Advisor. Implementat de mai bine de 10 ani printre companiile publice și private de gestionare a apei din întreaga lume, AQUADVANCED® acoperă în prezent peste 1.500 de rețele și instalații. Direcționată către operatorii de rețele, instalații și echipele de management al resurselor de apă, combinația EcoStruxure Water Advisor și AQUADVANCED® este unică pe piață. Echipată cu inteligență artificială inovatoare și tehnologii de învățare automată, soluția integrează și prelucrează mii de puncte de date în timp real, permițând monitorizarea și gestionarea proactivă a infrastructurii de tratare a apei, în toate etapele circuitului apei: detectarea scurgerilor și a poluării, controlul impactului evenimentelor climatice extreme, cum ar fi inundațiile și secetele, asigurarea aprovizionării la cel mai bun preț și optimizarea epurării apei și a apelor uzate pentru a îndeplini standardele de reglementare și de mediu”, potrivit comunicatului de presă.

Cele două companii susțin că noua suită de oferte poate reduce consumul de energie cu până la 30%, poate reduce apa nefacturabilă cu 15% și poate proteja calitatea mediului gazdă prin reducerea la jumătate a volumelor de ape uzate evacuate. De asemenea, poate oferi o reducere de până la 25% a costurilor operaționale, iar soluția digital twin poate oferi o reducere de până la 20% a costului total de proprietate. Scopul SUEZ și Schneider Electric este de a accelera adoptarea soluțiilor digitale cu performanțe dovedite în industria apei.

Sursa foto: Schneider Electric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *