Senatorul PNL Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe: Deficitul în august va crește suplimentar cu 4-6 miliarde de lei

G4Media aug. 30, 2023 2 comentarii
bani finante lei financiar deficit InquamPhotos Octav Ganea

Senatorul PNL Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe, a criticat miercuri conducerea partidului. Acesta a spus că deficitul bugetar va creste suplimentar în luna august cu 4-6 miliarde de lei, potrivit unui mesaj pe pagina sa de Facebook.

Acesta a spus că e pentru prima oară când măsuri fiscale importante, precum cele negociate de guvern cu Comisia Europeană, nu sunt discutate nici măcar informal de conducerea partidului. El a criticat și lipsa de transparență, pentru că proiectele de măsuri nu au fost puse în consultare publică.

Este al doilea liberal cu funcție în partid care critică conducerea PNL într-o zi, după europarlamentarul Gheorghe Falcă.

„PNL nu a validat in vreun for de conducere masurile propuse si mandatul de negociere aferent acestora. Este o premiera, cel putin de cand fac eu politica, ca o negociere de o asemenea magnitudine fiscala si importanta pentru Romania sa se poarte fara o discutie, fie ea si formala, in forurile de conducere ale PNL”, a scris Nazare într-o postare pe Facebook.

„Ce negociem la Bruxelles de fapt, ce ne propunem sa obtinem si cu ce cost? Negocierile pe pachetul fiscal care se desfasoara la Bruxelles in aceste zile trebuie purtate in transparenta. Draft-ul cu masurile propuse ar fi trebuit publicat in prealabil pentru consultare publica. Aceasta este o conditie minima pentru a evalua gradul de succes al negocierii. Atentie, nu se negociaza doar tintele pentru 2023, ci si 2024-2025”, a mai spus Nazare.

El a mai spus că deficitul bugetar va creste suplimentar în luna august cu 4-6 miliarde de lei.

„Obiectivul negocierii nu ar trebui sa fie doar obtinerea unui deficit mai mare in 2023. Trebuie sa ne gandim bine atat la tipul cat si la consecintele adoptarii masurilor pentru economia Romaniei. Este esential ca masurile propuse sa nu afecteze cresterea economica in 2023-2024”, a adăugat el.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *