Star Assembly investește într-o nouă facilitate de producție în cadrul unității Mercedes-Benz din Sebeș, care va fi gata în 2025

fabrica star assembly Sebes

Star Assembly, filială deținută integral de Mercedes-Benz AG, își va extinde portofoliul de producție pentru a include asamblarea de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice începând cu 2025. Compania va investi o sumă de nouă cifre în lei într-o nouă facilitate de producție, care va găzdui funcțiile de asamblare și logistică în cadrul proiectului, potrivit unui comunicat de presă.

Aceasta este investiția pentru care a cerut ajutor de stat de 185,4 milioane de lei, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor.

„Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat Gheorghe Achim, Director General Star Assembly.

Noua hală de producție va avea o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați și va găzdui funcțiile de asamblare și logistică. Construcția va fi realizată pe amplasamentul actual al fabricii Star Assembly. Lucrările sunt planificate să înceapă în primul trimestru al anului 2023, după finalizarea pregătirii terenului. 

Noua facilitate va fi neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Pentru aprovizionarea cu energie, compania se bazează în întregime pe energii regenerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *