Starlink Mini, noul dispozitiv care oferă Internet oriunde pe glob și care încape într-un rucsac. Elon Musk: Va schimba lumea

space x mini sursa starlink O imagine de marketing a noului Starlink Mini, alături de un laptop. Sursă foto: SpaceX Starlink

Serviciul Starlink, care oferă internet din spațiu cu ajutorul SpaceX este deja disponibil pentru bărci, avioane sau sate izolate din orice zonă de pe glob din peste 75 de țări. Acum ajunge și în rucsacul turiștilor, iar asta ”va schimba lumea”, spune Elon Musk.

Noul Starlink Mini compact alimentat cu curent continuu are dimensiunea unui laptop și integrează routerul Wi-Fi chiar în interiorul antenei.

Și, în ciuda faptului că utilizează mai puțină energie decât alte terminale Starlink, poate furniza viteze de peste 100 Mbps.

“Acest produs va schimba lumea”, a afirmat Elon Musk, CEO al SpaceX, citat de The Verge, care a mai precizat că instalarea durează mai puțin de cinci minute.

Mini cântărește doar 1,1 kilograme fără cabluri și este protejat de praf și ploaie, inclusiv de perioade scurte de imersiune în apă. Specificații în limba română găsiți aici.

Kitul Mini costă în SUA 599 de dolari plus un abonament lunar. Prețurile sunt mai mari decât în alte zone ale globului. Acest lucru este explicat chiar de reprezentanții companiei, care precizează că în regiunile cu utilizare ridicată a internetului, cum este SUA, unde Starlink Mini presează suplimentar rețeaua prin satelit, oferă un număr limitat de kituri, la prețuri mai mari.

În America de Sud, același kit costă 200 de dolari.

“Scopul nostru este de a reduce prețul Starlink, în special pentru cei din întreaga lume unde conectivitatea a fost inaccesibilă sau complet indisponibilă până acum”, se arată pe pagina de asistență Starlink.

 

O imagine de marketing a noului Starlink Mini, alături de un laptop. Sursă foto: SpaceX Starlink

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *