Tesla a deschis prima stație de încărcare pentru mașini electrice din București

Carmen Radu apr. 20, 2021 0 comentarii
masina electrica, tesla

Tesla a deschis prima stație de încărcare pentru mașini electrice din Capitală, a doua din România, după cea inaugurată recent la Timișoara. Urmează să fie inaugurate stații și în Sibiu și Pitești, tot în acest an.

Stația Supercharger din București este localizată în zona de nord a orașului, mai precis pe Calea Floreasca, la numărul 246B, adică în zona Promenada Mall.

Stația are, la fel ca cea din Timișoara, șase posturi de încărcare rapidă, până la 250kW, disponibile 24/7.

Stația din Timișoara este localizată în zona centrală a orașului, mai precis pe bulevarul Revoluției din 1989, numărul 5, în fața hotelului Continental.

Tesla va mai avea stații de încărcare în Pitești, în zona parcului orăşenesc Expo, situat în cartierul Calea Bucureşti. O stație a gigantului auto va fi amplasată și în Sibiu, pe șoseaua Alba Iulia, în zona parcului Petofi Sandor.

Tesla precizează pe site că următoarele stații de încărcare sunt preconizate a fi inaugurate în trimestrul II al anului.

Până acum  proprietarii de mașini electrice Tesla își puteau alimenta vehiculele la stațiile electrice de la supermarketuri sau acasă cu ajutorul unui charger, însă în curând ei vor putea face acest lucru în doar 30 de minute cu ajutorul acestor stații, iar șoferul poate conduce 300 de kilometri până la următorul ciclu de încărcare.

Anul trecut, 56 de automobile Tesla au fost înmatriculate în România, în creștere de la 16 unități în anul precedent. În total, 143 de automobile Tesla sunt în circulația în țara noastră.

Tesla Sursa foto: Unsplash/Jannes Glas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.