Tesla începe producția de Cybertruck cu doi ani întârziere față de program. CEO-ul a avertizat că producția va crește lent

Redacția iul. 16, 2023 0 comentarii
Cybertruck Tesla

La aproape patru ani după ce Elon Musk a prezentat pentru prima dată pick-up-ul de debut al Tesla Inc., producătorul auto a construit primul său Cybertruck, scrie Bloomberg.

Tesla a împărtășit dezvoltarea pe Twitter, postând o fotografie cu muncitori în veste de siguranță și căști de protecție care ascund o mare parte din vehicul. Când Musk a arătat pentru prima dată un prototip al camionului în formă de pană în noiembrie 2019, planul era ca producția să înceapă doi ani mai târziu.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a prezentat camioneta în cadrul unei dezvăluiri din 2019, în care designerul vehiculului a crăpat geamurile presupus a fi incasabile din „sticlă blindată” ale vehiculului.

De atunci, compania a amânat calendarul de producție, iar Musk a citat anul trecut penuria de aprovizionare cu componente ca motiv pentru a împinge lansarea Cybertruck în 2023.

În cadrul unei întâlniri cu acționarii din luna mai, Musk a declarat că Tesla ar dori să producă un sfert de milion de Cybertruck-uri pe an, în funcție de cerere.

Lansarea Cybertruck va oferi companiei Tesla un concurent EV pe unul dintre cele mai profitabile segmente ale pieței americane și un concurent pentru pickup-urile electrice ale unor companii precum Ford Motor și Rivian Automotive, care au lansat modele în număr încă limitat.

Reuters a raportat anul trecut că Tesla își propune să înceapă producția de masă a Cybertruck la sfârșitul anului 2023.

Sursa foto: Tesla.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *