TMK Artrom duce Fiscul în instanță, după blocarea conturilor ca urmare a sancțiunilor UE contra Rusiei

Redacția apr. 5, 2022 1 comentarii
Dmitri Pumpianski

Producătorul de țevi de oțel TMK Artrom a dat în judecată Agenția Națională de Administrare Fiscală, cerând în instanță suspendarea unui ordin prin care conturile companiei au fost blocate, în contextul în care oligarhul rus Dimitri Pumpianski, care controla grupul TMK, a fost inclus pe lista de sancțiuni occidentale.

„Suspendare executare act administrativ ordin nr. 468/2022”, este obiectul dosarului înregistrat la Curtea de Apel București în data de 31 martie.

Reamintim că Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat joi, 24 martie, că a blocat conturile TMK Artrom. Anterior, conturile companiei au fost blocate de către băncile europene după ce oligarhul rus Dimitri Pumpianski, care controla grupul TMK, a fost inclus pe lista de sancțiuni occidentale. Drept urmare, câteva mii de angajații nu și-au putut primi salariile.

Însă Fiscul a acordat companiei o derogare, pentru a putea fi făcută plata salariilor angajaților.

Compania-mamă a transmis însă că Pumpianski a renunțat la pachetul de acțiuni la TMK după ce Occidentul a impus sancțiuni asupra sa.

Dimitri Pumpianski a fost, înainte să transfere acțiunile, proprietarul miliardar al TMK, o companie care produce conducte de petrol și gaze.

În România, TMK controlează TMK Artrom Slatina, specializată în producția de țevi din oțel fără sudură, şi producătorul de oțel TMK Reșița. Per total, TMK avea în 2020 peste 2 miliarde de lei cifră de afaceri și peste 2.300 de angajați în România.

Conform Forbes, averea lui Pumpianski se ridică în prezent la 1,3 miliarde de dolari.

Consiliul Uniunii Europene a introdus pe lista de sancțiuni mai mulți oligarhi ruși, printre care și miliardarul rus Dimitri Pumpianski.

Foto: Dimitri Pumpianski / Sursa: Facebook / TMK

Comentarii

  1. DE CE Romania nu face la ARTROM ce a facut Germania la filiala GAZPROM din Germania ? Adica : PRELUAREA DE CATRE STAT a ARTROM-ului si continuarea activitatii de catre stalul roman ! Miscati-va dragi “menistri” si reprezentanti ai natiunii din Shparlamentul Rusinii nationale !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.