Un startup suedez este în discuții pentru a asigura finanțare de peste 5 miliarde de dolari pentru a deveni cel mai mare producător de baterii din Europa

Redacția mart. 26, 2023 0 comentarii
audi-baterii-e1581457048746

Start-up-ul suedez Northvolt este în discuții pentru a obține o finanțare de peste 5 miliarde de dolari pentru a-și atinge obiectivul de a deveni cel mai mare producător de baterii din Europa, scrie Financial Times.

Compania negociază cu o serie de bănci pentru a ridica finanțarea datoriei și s-ar putea ajunge la un acord la sfârșitul acestui an, potrivit unor persoane care cunosc detaliile. Northvolt a refuzat să comenteze solicitărilor Financial Times.

Northvolt a fost fondată în 2017 și a devenit principalul challenger european al marilor producători asiatici care domină industria, cum ar fi CATL din China și LG din Coreea de Sud.

Compania suedeză a produs prima baterie din fabrica sa europeană chiar la sud de Cercul Arctic din Suedia la sfârșitul anului 2021. Fabrica este planificată să acopere în cele din urmă un spațiu echivalent a 70 de terenuri de fotbal.

Northvolt este, de asemenea, pe cale să înceapă construcția unei a doua „giga fabrici” împreună cu Volvo Cars din Göteborg și va decide luna viitoare dacă construiește o a treia fabrică în Germania sau în SUA. O instalație de reciclare pe scară largă lângă prima sa fabrică din Skellefteå, în nordul Suediei, va începe să funcționeze în acest an și, de asemenea, crește producția la o fabrică de sisteme de baterii din Polonia.

Grupul, care discută cu băncile despre listarea la bursă de îndată ce anul viitor, la o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari, a strâns mai multă finanțare prin capitaluri proprii decât orice altă start-up necotată din Europa.

Foto: Producția de baterii electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *