Ungaria va notifica cetățenii când le expiră documentele, printr-o aplicație, din 2026

Ungaria steag Sursa foto: Pixabay

Nu mai trebuie să avem asupra noastră cartea de identitate, să scanăm documente sau să scriem e-mailuri, însă putem primi o notificare când documentele noastre expiră, scrie publicația maghiară Magyar Nemzet, citată de Rador Radio România.

Ce este programul de Cetățenie Digitală, care este esența acestuia? Pe scurt înseamnă că rezolvarea problemelor administrative, cartea de identitate și semnătura vor trece pe mobil, a explicat Csaba Dömötör, membru al Adunării Naționale a Ungariei, într-un videoclip postat pe pagina sa de socializare.

Secretarul de stat în Cabinetul premierului ungar a explicat: Cu ajutorul aplicației ne vom putea dovedi identitatea noastră printr-o apăsare de buton, astfel nu va trebui să avem asupra noastră niciun document. Scrisorile oficiale și facturile pentru utilități vor fi trimise către această aplicație, unde se poate și răspunde, respectiv plăti printr-o singură apăsare de buton. În această aplicație toată lumea își va vedea datele personale într-un singur loc, va putea să aibă o semnătură electronică și va putea fi și înștiințată înainte de expirarea documentelor personale, a explicat secretarul de stat, care a adăugat: Scopul este gestionarea problemelor administrative dintr-un singur loc, cât mai convenabil și rapid posibil. Funcțiile aplicației vor fi extinse în mod continuu, iar noul sistem va fi funcțional cel mai devreme în 2026, prin el urmând să se poată rezolva toate problemele administrative.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *