USR: Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, se face că verifică șmecheria pe care a făcut-o pentru familia lui Paul Stănescu

stuf delta dunarii tulcea natura vegetatie Foto: Pexels

Ministerul Agriculturii, condus de Florin Barbu, a trimis vineri către Parlament un punct de vedere în care spune clar că nu susține legea USR care ar transforma stuful din Deltă înapoi în stuf, după ce majoritatea PSD l-a transformat, prin lege, în pajiște, potrivit unui comunicat USR.

Beneficiarii afacerii stufului sunt firme apropiate de familia liderului PSD Paul Stănescu, care au cerut, deja, de la APIA subvenții de peste 5 milioane de euro în baza acestei noi legi.

Poziția Ministerului Agriculturii față de inițiativa legislativă a parlamentarilor USR Diana Buzoianu, Narcis Mircescu și Sebastian Cernic care ar fi anulat legea dată cu dedicație de către actualul ministru Barbu pe vremea când era președinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților survine în condițiile în care ea va fi discutată luni, 22 ianuarie, în Comisia pentru agricultură din Senat, mai arată USR.

”Culmea absurdului este că punctul de vedere negativ al Ministerului condus de Florin Barbu este trimis la Parlament concomitent cu anunțul potrivit căruia Barbu a trimis Corpul de Control al Ministrului Agriculturii pentru a verifica dacă firmele legate de Paul Stănescu pot beneficia, legal, de subvenții pentru stuful din Delta Dunării”, arată USR.

În acest context, USR consideră că acțiunea lui Florin Barbu de a trimite Corpul de Control al Ministrului reprezintă o acțiune de intimidare a celor care au blocat cererile de plată și de mușamalizare a întregii scheme de fraudare a fondurilor europene.

“O lege dată cu dedicație de Barbu, pe când era președintele Comisiei de agricultură, pentru baronul local PSD Paul Stănescu este acum protejată cu ghearele de… Barbu, mai nou ministru al Agriculturii. Rușinos. În loc să se ocupe de problemele reale ale fermierilor, ministrul PSD al Agriculturii se ocupă să facă milionari baronii PSD”, afirmă Diana Buzoianu, deputată USR.

În adresa Ministerului Agriculturii este invocată în mod eronat o decizie la nivel european care ar permite trecerea stufului în categoria pajiște. Practic, Florin Barbu distorsionează decizii europene ca să-și poată explica “minunea” prin care a transformat apa în pământ pentru câștigurile familiei Stănescu.

”Ce uită să spună Florin Barbu este că, da, anumite specii de stuf pot fi folosite pentru furaje, dar doar dacă sunt recoltate verzi, nu uscate, așa cum doreau să facă firmele lui Stănescu junior. De asemenea, firmele nu ar putea primi subvenții care se acordă ”la hectar”. Or, cele două firme nu ar fi luat în arendă/concesionat terenuri, ci doar activitatea de recoltare a stufului. Iar afirmația că nu știa că cele două firme sunt controlate de Stănescu junior este o minciună gogonată”, afirmă Narcis Mircescu, senator USR.

Foto: Pexels

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *