Vehiculele produse de Stellantis vor îngloba tehnologia Amazon pentru a se integra în viața digitală a clienților

Brand-Alfa-Romeo-img-DX Sursa foto: Stellantis

Amazon și Stellantis anunțat o serie de acorduri globale, multianuale, care vor transforma vehiculele în experiențe pentru șoferi și  promovează tranziția industriei mobilității la un viitor definit de software. Stellantis își va accelera trecerea pentru a deveni o companie de tehnologie și mobilitate durabilă prin aceasta relație, care implică Amazon Devices, Amazon Web Services (AWS) și Amazon Last Mile.

Stellantis și Amazon vor colabora pentru a implementa tehnologia și software-ul Amazon în cadrul organizației Stellantis, inclusiv în dezvoltarea vehiculelor, construirea de experiențe legate de vehicule conectate și formarea următoarei generații de ingineri de software pentru automobile.

Împreună, cele două companii vor crea o suită de produse și servicii bazate pe software care se integrează perfect în viața digitală a clienților și se adaugă valoare în timp prin actualizări regulate de software overthe-air (OTA).

„Conlucrarea cu Amazon este o parte integrantă a foii de parcurs pentru dezvoltarea capacităților noastre, bazată atât pe dezvoltarea competențelor interne, cât și a colaborărilor decisive cu liderii tehnologici, și va aduce o plusvaloare semnificativă uneia dintre platformele noastre tehnologice cheie, STLA SmartCockpit”, a spus Carlos Tavares, CEO al Stellantis. „Prin valorificarea inteligenței artificiale și a soluțiilor cloud, vom transforma vehiculele noastre în spații de locuit personalizate și sporește experiențele clientului”.

Colaborarea reunește inovațiile Amazon în experiențe digitale, cloud computing, inteligența artificială (AI) și învățarea automată cu autovehiculele Stellantis, excelența în inginerie și un portofoliu de 14 mărci de vehicule aflate în portofoliul companiei auto. Din grupul Stellantis fac parte Peugeot, Citroen, Fiat, Chrysler, Opel, Jeep, Alfa Romeo etc.

Sursa foto: Stellantis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *