Volkswagen va face fabrica spaniolă de baterii la Sagunto, lângă Valencia

Redacția mart. 23, 2022 0 comentarii
baterie, masini electrice

Volkswagen a ales un amplasament lângă Valencia pentru fabrica sa planificată de baterii din Spania și intenționează să înceapă operațiunile în 2026, cu aproximativ 3.000 de angajați și o producție anuală de 40 de gigawați oră, a anunțat producătorul german de automobile.

Al doilea cel mai mare producător de automobile din lume și-a stabilit obiectivul de a construi șase fabrici mari de baterii în Europa, dintre care una în Est) cu parteneri până la sfârșitul deceniului, încercând să devină lider global în vehiculele electrice (EV).

Guvernul spaniol a lansat săptămâna trecută un proces de licitație pentru a distribui aproximativ 3 miliarde de euro (3,3 miliarde de dolari) – aproximativ jumătate sub formă de granturi – pentru a promova producția de vehicule electrice, cu Volkswagen și unitatea sa spaniolă SEAT printre ofertanți.

Grupul german a declarat că plănuiește să cheltuiască peste 7 miliarde de euro, împreună cu furnizori externi, pentru fabrica din Sagunto și să înceapă producția de vehicule electrice la fabrica SEAT din Barcelona și la fabrica VW din afara Pamplona.

Fabrica din Sagunto va avea mai mulți parteneri, dar aceștia nu au fost încă hotărâți și ar putea include și alți producători de automobile, a declarat președintele SEAT, Wayne Griffiths, într-un briefing de presă.

Ar fi cea mai mare investiție în infrastructura industrială din Spania, potrivit SEAT, care a spus că se așteaptă la un ajutor public „substanțial” pentru a o susține.

Fabrica germană de baterii a Volkswagen din Salzgitter va fi construită până în 2025 în parteneriat cu Gotion High-Tech din China, în care Volkswagen deține un pachet de 26%.

Rămâne de văzut unde vor fi amplasate celelalte fabrici de baterii ale Volkswagen, România fiind candidată, mai ales că Alin Tișe, președintele Consiliul Județean Cluj a spus acum câteva săptămâni ca un producător din domeniul auto ar fi interesat de parcul logistic Tetarom V de 150 de hectare.

Sursa foto: Go4IT.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *