Xiaomi anunță că a primit peste 100.000 de comenzi pentru primul său automobil electric și a început livrările

Xiaomi SU7 Sursa foto: Facebook/Xiaomi

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a informat miercuri că a primit peste 100.000 de comenzi pentru primul său automobil electric, denumit SU7, prescurtarea de la Speed Ultra 7, adăugând că a fost livrat clienţilor şi primul lot din acest model prezentat în urmă cu o săptămână, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Joia trecută, Xiaomi a prezentat modelul SU7 care costă 215.900 de yuani (29.900 de dolari) în varianta de bază şi poate ajunge până la 299.900 de yuani pentru modelul SU7 Max. Xiaomi i-a avertizat atunci pe potenţialii cumpărători ai sedanului SU7 că au de aşteptat între patru şi şapte luni până când vor intra în posesia automobilului, o dovadă a interesului puternic generat în rândul cumpărătorilor.

“Automobilul Xiaomi a debutat în mod oficial, revoluţia reală a automobilelor inteligente a început în mod oficial şi cu siguranţă China va da naştere unei companii excelente precum Tesla”, a declarat directorul general şi fondatorul Xiaomi, Lei Jun, la o ceremonie în cadrul căreia primii clienţi ai SU7 au intrat în posesia automobilelor.

Primul lot de automobile SU7 livrate a fost compus dintr-un număr limitat de 5.000 de unităţi, pe care Xiaomi le avea deja produse, denumit “Founder’s Edition”, şi care sunt echipate cu accesorii suplimentare pentru primii cumpărători.

Sursa foto: Facebook/Xiaomi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *