Administrația Porturilor Maritime începe trei lucrări pentru infrastructura zonei de sud a portului Constanța

portul-constanta-640x400
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a început trei lucrări pentru infrastructura zonei de sud a portului Constanța, potrivit unei informări de presă. Este vorba despre extinderea benzii drumului spre digul de sud și începe reparațiile capitale ale căii de rulare și a unei linii de cale linii de cale ferată din terminalul de containere.
„Reparațiile capitale ale căii de rulare din terminalul de containere, situată în zona danelor 121-123, vor aduce în parametrii inițiali ecartamentul, aliniamentul și nivelul pentru ca utilajele să funcționeze fără dificultăți, în condiții de siguranță și fără întreruperi. În acest sens, se va înlocui șina de rulare și infrastructura acesteia cu materiale de calitate superioară și se va amenaja zona șinei de la uscat”, transmite instituția.
Lucrarea este finanțată din surse proprii ale CN APM și are o valoare totală de 9,8 milioane lei fără TVA.
Portul Constanța transmite că, în aceeași zonă, au început reparațiile la linia de racord Mol2 Sud, parte dintr-un dispozitiv de cale ferată care permite accesul convoaielor de manevră la frontul de încărcare/descărcare al terminalului de containere.
Reparațiile se efectuează pe o lungime de 290 ml și constau în înlocuirea unui aparat de cale, a șinei de cale ferată și reabilitarea pasajului la nivel cu calea ferată, prin înlocuirea dalelor de beton cu unele noi pe toată lungimea pasajului. Valoarea totală a contractului este de 1,6 milioane lei fără TVA, din fondurile CN APM SA.
„Extinderea cu o bandă a drumului spre digul de sud al portului Constanța reprezintă o continuare firească a investițiilor deja demarate în Portul Constanța și va determina eliminarea congestiilor din traficul rutier al Portului Constanța din zona de sud, corelate cu creșterea siguranței traficului portuar, în final, asigurând intrarea și ieșirea traficului rutier de mărfuri prin Poarta 14 pe 4 benzi de circulație”, transmite instituția.
Drumul existent se va extinde pe o lungime de aproximativ 1.745 metri cu o bandă cu lățimea de 4.50 m, va fi prevăzut un acostament de 0.5 m și o rigolă de preluare a apelor pluviale. Pe zona de execuție a extinderii, se vor monta indicatoare rutiere de semnalizare a lucrărilor și se vor executa marcaje longitudinale și transversale în conformitate cu regulile actuale. Valoarea totală a lucrărilor, din fonduri proprii ale CN APM SA, este de 3.585.543 lei fără TVA.
Reparațiile capitale ale căii de rulare din terminalul de containere – zona evidențiată cu verde pe hartă. Reparațiile la linia de racord Mol2 Sud – zona evidențiată cu galben pe hartă. Extinderea cu o bandă a drumului spre digul de sud al portului Constanța – zona evidențiată cu portocaliu pe hartă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *