Amazon mai concediază 9.000 de angajați. În total compania va da afară 18.000 de angajați

Amazon Sursa: G4Media.ro

Amazon concediază încă 9.000 de angajați, care se adaugă celor 18.000 de disponibilizări anunțate în ianuarie, în condițiile în care scăderea cheltuielilor de consum forțează gigantul de comerț electronic și cloud computing să se restrângă, scrie Financial Times.

Majoritatea noilor reduceri de personal vor avea loc la unitatea de cloud computing a companiei, Amazon Web Services, la platforma de streaming de jocuri video Twitch, precum și la departamentele de resurse umane și de publicitate.

Compania are peste 1,5 milioane de angajați în întreaga lume, în special lucrători din depozite și de la birouri. Reducerile recente de locuri de muncă ale Amazon au vizat roluri corporative mai bine plătite, într-un efort de remodelare a operațiunilor de back-office.

Măsura vine după ce, în ultimele luni, compania cu sediul în Seattle a pus în pauză construcția unui nou sediu în Virginia, a renunțat la lansarea de noi magazine fizice de produse alimentare și a închis depozite în Marea Britanie.

La fel ca alte companii de IT, Amazon a făcut numeroase angajări în ultimii ani pentru a face față cererii mai puternice pentru serviciile sale din partea clienților blocați în perioada de vârf a pandemiei.

Ratele mai mari ale dobânzilor și scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor au forțat companiile din domeniul tehnologiei să reducă cheltuielile, cu aproape 140.000 de disponibilizări din partea grupurilor din domeniul tehnologiei în 2023, comparativ cu 161.000 în întregul an 2022, potrivit Layoffs.fyi, un site care urmărește disponibilizările din acest sector.

Investitorii au recompensat grupurile tehnologice pentru reducerea locurilor de muncă, prețul acțiunilor Meta, Alphabet, Amazon și Microsoft crescând de la începutul anului 2023.

Sursa: G4Media.ro

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *