Berkshire Hathaway, firma lui Warren Buffett, a avut profit operațional sub așteptări în trimestrul III

Redacția nov. 7, 2021 0 comentarii
Warren Buffett

Berkshire Hathaway, firma lui Warren Buffett, a anunțat că întreruperile lanțului global de aprovizionare au diminuat capacitatea sa de a genera profit, în timp ce creșterea prețurilor acțiunilor a determinat-o să vândă unele acțiuni și să-și sporească tezaurul de numerar până la un record.

Profitul operațional a crescut cu 18%, dar a ratat previziunile analiștilor, deoarece o reapariție a cazurilor de COVID-19 alimentată de varianta Delta a coronavirusului a cauzat penurie de bunuri și a redus cheltuielile consumatorilor, în timp ce pagubele cauzate de uraganul Ida și inundațiile europene au sporit pierderile din subscriere la asigurătorul auto Geico si alte unități de asigurare.

Venitul net, între timp, a scăzut cu 66%, reflectând câștiguri mai mici din acțiuni precum Apple Inc și Bank of America Corp.

Berkshire a răscumpărat acțiuni proprii de 7,6 miliarde de dolari în al treilea trimestru și de 20,2 miliarde de dolari în acest an, deoarece piețele bursiere în creștere au determinat-o să cumpere companii întregi din ce în ce mai scumpe.

Răscumpărările, care păreau să continue în octombrie, sugerează că Buffett, un miliardar în vârstă de 91 de ani, vede o valoare mai mare în propriul său conglomerat din Omaha, Nebraska, ale cărui afaceri includ calea ferată BNSF și unitatea energetică omonimă.

„Unul dintre marile jocuri de salon este despre următoarea mare achiziție a lui Berkshire”, a spus Cathy Seifert, analist CFRA Research, cu un rating „în așteptare” pentru Berkshire. „Cred că tocmai am văzut-o: a cumpărat înapoi 20 de miliarde de dolari din propriile acțiuni”.

Berkshire a fost, de asemenea, un vânzător net de acțiuni și a vândut cu aproximativ două miliarde de dolari mai multe acțiuni decât a cumpărat în trimestrul respectiv. Și a încheiat septembrie cu 149,2 miliarde de dolari în numerar și echivalente.

„Sper cu siguranță că vor fi mai multe răscumpărări, pentru că nu există prea multe dovezi că capitalul este pus la lucru”, a spus Jim Shanahan, un analist Edward Jones & Co, care evaluează Berkshire drept „cumpărare”.

Profitul operațional din al treilea trimestru a crescut la 6,47 miliarde dolari, sau aproximativ 4.331 dolari pe acțiune de clasă A, de la 5,48 miliarde dolari, sau aproximativ 3.488 dolari pe acțiune, cu un an mai devreme.

Analiștii estimează în medie 4.493 dolari pe acțiune, potrivit Refinitiv.

Venitul net a scăzut la 10,3 miliarde de dolari, sau 6.882 de dolari pe acțiune de clasa A, de la 30,1 miliarde de dolari. Buffett crede că schimbările trimestriale uriașe ale rezultatelor nete sunt de obicei lipsite de sens și rezultă din regulile contabile pe care nu le controlează.

Sursa foto: Captura Youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.