Bittnet a listat la Bursa de la București o emisiune de obligațiuni, în valoare de 6,6 milioane lei

Mihai Logofătu, Bittnet Sursa foto: Bursa de Valori București

Bittnet Group, prima companie din sectorul IT listată pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București, a listat pe 23 mai o nouă emisiune de obligațiuni în valoare de 6,6 milioane de lei, sub simbolul bursier BNET28A, anunță BVB printr-un comunicat de presă. Este a noua emisiune de obligațiuni listată de Bittnet la bursă, din 2016 până în prezent. Dintre acestea, patru emisiuni de obligațiuni – BNET26E, BNET27A, BNET28, BNET28A – care cumulează 31,6 milioane lei, pot fi tranzacționate de către investitori, restul fiind răscumpărate anticipat sau rambursate la maturitate.

„Bittnet este un exemplu de urmat de către companiile listate la bursă din perspectiva modului în care au înțeles și utilizează mecanismele pieței de capital pentru finanțare și creștere. Bittnet s-a dezvoltat în ritm cu piața AeRO, acolo unde a debutat inițial și, ulterior cu Piața Reglementată, cea care le-a oferit acces la o nouă categorie de investitori și noi posibilități de dezvoltare”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

„Am apelat la mecanismele pieței de capital pentru o nouă rundă de finanțare, alături de resursele de creditare bancară, pentru a asigura fondurile necesare livrării unor proiecte semnificative. În T1 2024, am înregistrat un început de an foarte activ, cu un backlog de contracte de aproximativ 260 milioane lei. Ținând cont și de pipeline-ul curent, considerăm că acesta este cel mai aglomerat prim semestru din acest punct de vedere. Facturarea și recunoașterea veniturilor din aceste proiecte vor avea loc, după finalizarea lor, cel mai probabil în a doua parte a acestui an”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet (foto).

Listarea obligațiunilor BNET28A a fost precedată de o ofertă publică de vânzare, desfășurată în prima jumătate a lunii aprilie, închisă la prețul de 96 lei/obligațiune. Bittnet a emis 66.249 de obligațiuni corporative, negarantate, denominate în lei, cu valoare nominală de 100 lei și o rată a dobânzii fixă, de 9% pe an, plătibilă trimestrial. Emisiunea de obligațiuni are maturitatea în aprilie 2028. Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanțarea contractelor semnificative, aflate în diverse stadii de implementare. Listarea obligațiunilor a fost realizată cu sprijinul TradeVille.

Bittnet este primul grup de companii IT românesc listat pe Piața Reglementată a Bursei de Valori București. Acțiunile Bittnet sunt incluse în indicii BET-XT, BET-BK, BETPlus, BET-XT-TR, BET-XT-TRN, precum și în indicii FTSE Russell Global Micro-Cap pentru Piețe Emergente și MSCI pentru Piețe de Frontieră. Bittnet funcționează ca un integrator de servicii și soluții IT&C și este liderul în domeniul formării profesionale în IT din România. Structura grupului este organizată în patru piloni principali de activitate: Educație, Digital& Infrastructură, Securitate cibernetică și Aplicații de business și software.

 

 

Sursa foto: Bursa de Valori București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *