Bittnet Group cumpără o nouă companie IT, la o lună după o altă achiziție

Redacția apr. 7, 2022 0 comentarii
digitalizare, calculator, cod, programare

Grupul de companii IT Bittnet anunță că va prelua integral 2Net Computer SRL (2Net), o companie locală specializată în echipamente, soluții și servicii IT&C, tranzacție cu o valoare de 6,3 milioane de lei. Aceasta este cea de-a doua achiziție în mai puțin de o lună, după ce în martie compania a anunțat că a finalizat negocierile  privind preluarea integrală a TopTech, companie locală specializată în echipamente și soluții IT&C.

Tranzacția privind achiziția 2Net este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței, iar în măsura în care va fi finalizată, 2Net va fi deținută integral de către Dendrio Solutions și va fi integrată în business-group-ul „Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group.

„Suntem încântați că proiectele noastre de M&A sunt în linie dreaptă și că la două săptămâni de la ultima tranzacție anunțată – Top Tech, am reușit să o semnăm deja pe următoarea. 2Net se alătură Dendrio, companiile având un domeniu de activitate similar, iar odată cu finalizarea tranzacției ne vom consolida prezența în zona de centru a României și vom avea acces la clienții internaționali cu activitate în județele Brașov, Covasna si Harghita. 2Net este o companie cu situații financiare solide și cu un management profesionist, ce deține o experiență de peste 25 de ani în domeniul IT&C. Le transmitem bun-venit noilor colegi în echipa noastră și abia așteptăm să realizăm împreună planurile de creștere ale grupului,” a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

2Net este o companie românească de IT&C fondată în urmă cu 25 de ani în Brașov de către antreprenorul Gheorghe (George) Tomescu. Compania este specializată în furnizarea de produse, soluții și tehnologii, servicii IT&C integrate, retele voce-date & control acces. Produsele, soluțiile și serviciile oferite de 2Net sunt livrate către zona Corporate, IMM-uri, cât și către zona de retail, prin magazinul propriu 2Net din Brasov și Sf.Gheorghe. Compania are încheiate parteneriate cu cei mai importanti vendori din domeniul IT&C, precum Cisco, Microsoft, HP Inc, Dell EMC, HPE, Lenovo, Apple, Asus, Fortinet, BitDefender, Eset, Kyocera, Canon, Rittal, APC, etc. 2Net are în prezent un număr de 24 de angajați și o prezență puternică la nivelul județelor Brașov, Harghita și Covasna. În urma acestei tranzacții, Dendrio își fortifică prezența în Transilvania având în vedere și preluarea TopTech din luna martie, care are, de asemenea, o activitate puternică în Transilvania, în județele Cluj, Sibiu, Alba și Hunedoara, dar și expertiza prin vendorii cheie menționați.

George Tomescu va rămâne implicat în desfășurarea activității 2Net pentru cel puțin un an de zile, în vederea finalizării procesului de tranziție.

Valoarea tranzacției anunțate este estimată la 6,3 milioane de lei și va fi supusă ajustărilor obișnuite pentru acest tip de tranzacții. Achiziția 2Net este realizată integral de către Dendrio care va prelua și un împrumut acționar în valoare de 1,2 milioane de lei. Tranzacția face parte din planul de extindere și consolidare al Bittnet Group prin tranzacții de tip M&A, prin care grupul urmărește consolidarea prezenței sale atât în activitatea clasică de integrare IT&C cât și în zona de securitate cibernetică.

În ceea ce privește rezultatele financiare ale 2Net, în anul 2021 compania a înregistrat venituri totale de 25 milioane de lei, EBITDA estimat de 2 milioane lei și un profit net de 1,4 milioane de lei. După finalizarea tranzacției, echipa 2Net va fi integrată în business-group-ul „Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group. Astfel, potențialul de creștere al „Cloud & Infrastructure” este unul semnificativ prin alăturarea celor doi noi companii. Deși situațiile financiare ale TopTech și 2Net nu sunt consolidate în rezultatele Bittnet Group pe 2021, veniturile totale realizate de acestea, împreună cu Dendrio se ridică la aproximativ 170 de milioane de lei, EBITDA de 11 milioane, iar profitul net la 6 milioane de lei.

Tranzacția a fost facilitată de Kogaion Investments, care a acordat servicii de consultanță de M&A cumpărătorului și a coordonat procesul tranzacției.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.