Tranzacție în IT. Bittnet Group preia TopTech, companie specializată în echipamente și soluții IT

Redacția mart. 21, 2022 0 comentarii
digitalizare, calculator, cod, programare

Grupul de companii IT Bittnet anunță prima achiziție din 2022, prin finalizarea negocierilor privind preluarea  integrală a TopTech, companie locală specializată în echipamente și soluții IT&C. Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței.

„Suntem bucuroși să anunțăm semnarea tranzacției cu TopTech, una dintre cele trei companii despre care spuneam că suntem în faze avansate de negociere la momentul publicării raportului preliminar pentru 2021. Domeniul de activitate al TopTech este similar cu cel al Dendrio, iar prin unirea portofoliilor de soluții și servicii ale celor două entități avem oportunitatea de a satisface mai bine nevoile clienților. Deși ne aflăm într-un context geopolitic dificil și caracterizat de impredictibilitate, rămânem dedicați planurilor anunțate către investitori și acționari cu privire la investițiile și extinderea către piețele din Europa Centrală și de Est,” a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

TopTech este o companie românească de IT&C fondată în anul 1992 în Deva, fiind una dintre cele mai mari companii de soluții IT&C din centrul și vestul țării. În prezent, TopTech utilizează tehnologii avansate având încheiate parteneriate puternice cu cei mai importanți producători din domeniu, precum Dell sau HP. Compania are peste 80 de angajați și colaboratori fiind una dintre cele mai importante companii care activează în birourile deschise în Deva, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Mediaș. Astfel, în urma acestei tranzacții, grupul își extinde acoperirea geografică națională.

Valoarea tranzacției anunțate este estimată la 12,5 milioane de lei și va fi supusă ajustărilor obișnuite pentru acest tip de tranzacții. Valoarea aceasta va fi plătită parțial în numerar (7,5 milioane de lei direct de către Dendrio), în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET. Investiția în TopTech a fost aprobată de către acționarii Bittnet în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din 7 septembrie 2021. Aceasta face parte din planul de extindere și consolidare al Bittnet Group prin tranzacții de tip M&A, prin care grupul urmărește consolidarea prezenței sale atât în activitatea clasică de integrare IT&C cât și în zona de securitate cibernetică.

În ceea ce privește rezultatele financiare ale TopTech, în anul 2021 compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane lei, un profit operațional de aproximativ 2 milioane lei și un profit net de 1,6 milioane lei. După finalizarea tranzacției, echipa TopTech va fi integrată în business-group-ul “Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Grupului Bittnet. În 2021, această divizie, care mai cuprinde Elian, Nenos, Nonlinear, ITPrepared, GRX și ISEC a înregistrat o cifră de afaceri de 98,4 milioane de lei și un profit operațional de 7,7 milioane de lei. Fără a lua în considerare preluarea TopTech, grupul bugetează venituri de 134,6 milioane de lei pentru divizia de tehnologie în 2022, o creștere cu 37% comparativ cu anul 2021 conform bugetului de venituri și cheltuieli supus aprobării de către acționari în cadrul Adunării Generale a Acționarilor din data de 20 aprilie 2022.

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un Grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company, Softbinator, ISEC Associates, Computer Learning Center, IT Prepared, Global Resolution Experts și Nenos Software. Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *