Câciu: Cel târziu pe 15 decembrie depunem cererea de plată numărul 3 din PNRR

PNRR Planul National Rezilienta Relansare Recovery sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Guvernul va depune cel târziu pe 15 decembrie cererea de plată numărul 3 din PNRR, a declarat, la Digi24, ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu.

„Cel târziu pe 15 decembrie depunem cererea de plată numărul 3 din PNRR. Ea este gata. Eventualele clarificări cu Comisia Europeană le vom avea la începutul lui 2024”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

În luna octombrie, Câciu a declarat că guvernul va trimite cererea de plată numărul 3 în luna noiembrie, doar după ce se va aproba revizuirea PNRR, după cum a scris Economedia aici.

Comisia Europeană a aprobat marți forma modificată a Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), care acum include și capitolul REPowerEU și care a eliminat plafonul de cheltuieli cu pensiile de 9,4% din Produsul Intern Brut (PIB). Aceleași modificări au dus la tăierea a șase spitale sau secții noi din PNRR, respectiv a unor granturi de 740 milioane de euro pentru sistemul sanitar, după cum a scris Economedia în exclusivitate AICI.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *