Câciu: Guvernul va depune cererea de plată numărul 3 în luna noiembrie, doar după ce se va aproba revizuirea PNRR

bani, lei, finante, bancnote Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Guvernul va depune cererea de plată numărul 3 în luna noiembrie, doar după ce se va aproba revizuirea PNRR, a declarat ministrul Proiectelor și Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a declarat, în cadrul briefing-ului la finalul ședinței de guvern.

„Cerea de plata numărul 3 o depunem în luna noiembrie, doar după ce se aprobă PNRR revizuit. România a trebuit să revizuiască PNRR. Nu este singura. Toate țările revizuiesc în cursul acestui an PNRR pentru că între mecanismului aprobat în 2021 și 2023 au apărut probleme socio-economice și crize suprapuse: energie, a lanțului de aprovizionare. Comisia Europeană a venit cu noul regulament REPowerEU și toate țările revizuiesc și introduc finanțarea pe REPowerEU”, a declarat Adrian Câciu.

Întrebat dacă guvernul va depune cererea nr. 3 de plată făra legea pensiilor speciale, acesta a răspuns că guvernul este în termenul asumat.

„Legea pensiilor de serviciu a fost aprobată ieri de Senat și intră în dezbatere de săptămâna viitoare. La final lunii octombrie să avem pe masa guvernului și calendarul rămâne cel pe care ni l-am asumat”, a declarat acesta.

Proiectul legii pensiilor speciale urmează să intre, lunea viitoare, în dezbaterea şi votul plenului Camerei Deputaţilor, a decis, miercuri, Biroul permanent.

Conducerea Camerei a stabilit ca proiectul, adoptat de Senat în calitate de prim for sesizat, să fie trimis la comisiile de constituţionalitate, muncă şi buget, care urmează să întocmească raportul până luni la ora 14.00.

Proiectul va intra în plen tot luni, pentru a se da votul final la ora 17.00, potrivit programului stabilit.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *