Cel mai mare producător din industria lactatelor din România închide o fabrică. Compania concediază colectiv 95 de persoane

lapte sursa foto: Pixabay.com

Grupul francez Lactalis România anunță că închide fabrica de la Miercurea Ciuc și va concedia colectiv 95 de angajați, însă compania promite o consolidare a investițiilor în celelalte 4 mari fabrici din România. Lactalis este cel mai mare producător din industria lactatelor din România și deține branduri precum Zuzu, Albalact, Covalact de Țară.

Astfel, vineri, grupul Lactalis România anunță demararea procedurilor de închidere a operațiunilor de producție în unitatea sa din Miercurea Ciuc, unde își desfășoară activitatea 95 de angajați.

Compania susține că angajații vor avea acces la măsurile compensatorii și la toate beneficiile prevăzute în contractul colectiv de muncă pentru procedura concedierii colective. De asemenea, vor primi consiliere pentru reintegrare profesională și suport pentru eventuala recalificare personală. Până la finalizarea procesului de oprire a activității unității, aceasta va continua să opereze la nivelul curent.

„Această nouă etapă de organizare a activității noastre este parte din strategia pe termen lung a Grupului Lactalis de consolidare a investițiilor și de dezvoltare a afacerilor în România. Scopul final pe care îl urmărim este acela de a crește sustenabilitatea activităților pe piața locală și de a asigura mai departe accesul consumatorilor români la produse lactate de cea mai bună calitate, realizate sub brandurile noastre. Ca parte a acestui proces, a fost demarată și procedura de închidere a centrului de producție din MiercureaCiuc. Angajații noștri din cadrul unității au fost anunțați, iar prioritatea noastră este să îi susținem în perioada următoare și să le oferim tot suportul posibil. În același timp, dorim să ne reafirmăm angajamentele investiționale și de dezvoltare pe piața românească, ca parte a strategiei de afaceri pe termen lung a Grupului Lactalis. Am investit peste 60 de milioane de euro în ultimii 5 ani în România, iar pentru anul în curs avem planificate investiții de peste 13 milioane de euro. Aceste investiții ne vor permite să fim mai competitivi și să ne diversificăm în continuare portofoliile de produse, în beneficiul final al
consumatorilor români”, precizează Onur Barim, directorul general al Grup Lactalis România.

În paralel, compania anunță o consolidare a investițiilor sale în celelalte 4 mari fabrici din România: Oiejdea – județul Alba, Sfântu Gheorghe – județul Covasna, Câmpulung Moldovenesc – județul Suceava și Tunari – județul Ilfov.

Lactalis transmite că decizia nu afectează în niciun fel portofoliul de produse al brandurilor.  Sortimentele de lactate produse la Miercurea Ciuc vor fi realizate în continuare în celelalte fabrici românești ale Grupului, astfel încât consumatorii români vor avea mai departe acces la aceste produse.

sursa foto: Pixabay.com

Comentarii

  1. Doamne, scoate din tara noastra pe toti tradatorii de neam, toate firmele care se inchina vrajmasilor tai si ingroapa i sub Picioarele Tale Sfinte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *