CEZ vrea să se transforme în “companie digitală”. Grupul a depus la Ministerul Energiei listă cu proiecte de 500 de milioane de euro, pentru accesarea de bani europeni

parcul eolian cez Sursa foto: CEZ Romania/Facebook

CEZ România a depus la Ministerul Energiei o listă de proiecte în valoare totală de 500 de milioane de euro pentru accesarea de fonduri europene, a anunțat Doina Vornicu, directorul de operaţiuni al companiei, transmite Agerpres. Proiectele de investiţii vizează în special creşterea gradului de digitalizare a reţelei de distribuţie.

“În ultimii patru ani am atras fonduri europene de 60 de milioane de euro, o parte sunt deja utilizaţi şi alţii în utilizare. Continuăm aceste demersuri şi ne pregătim pentru viitoarele oportunităţi de finanţare. Am înaintat către Ministerul Energiei o listă de idei de proiecte, mare parte dintre ele au şi studiu de fezabilitate, în valoare de 500 de milioane de euro, pe toate programele, inclusiv PNRR, fondul de modernizare”, a spus Vornicu.

Toate aceste fonduri pe care le utilizăm se adresează zonei de distribuţie pentru modernizarea, digitalizarea reţelei, dar şi pentru implementarea unor softuri foarte moderne şi absolut necesare pentru a atinge statutul de companie digitală, pentru a finaliza transformarea dintr-o companie clasică de distribuţie la una digitală”, a arătat reprezentantul CEZ.

Grupul CEZ în România a înregistrat anul trecut un profit net de 333,8 milioane de lei, mai mare cu 25% faţă de 2019 (268 milioane de lei).

Sursa foto: CEZ Romania/Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *