Ciolacu anunță că guvernul va publica săptămâna viitoare ordonanțele de urgență privind majorările de taxe și impozite

Redacția iul. 28, 2023 1 comentarii
bani, finante, lei, financiar, deficit

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că guvernul va publica săptămâna viitoare în transparență decizionașă ordonanțele de urgență privind majorările de taxe și impozite.

„Luni va fi o întâlnire cu ministrul Finanțelor, săptămâna viitoare până joi să venim cu el în transparență și dacă se poate în ședința de Guvern. Vom veni cu OUG pentru sistemul bugetar și economiile din sistemul bugetar și unde să punem stop risipei și cu OUG pe venituri mai mari din PIB din colectare. Așteptăm și de la ANAF ce s-a întâmplat în această perioadă. Este evident că este o scădere a veniturilor din cauza scăderii consumului și producției industriale. Nu vom intra în recesiune. România va avea o creștere economică. Marea provocare este discuția în ceea ce privește deficitul bugetar.

Acesta susține că nu vor fi taxe noi care să aducă dezechilibre macro-economice sau crize sociale, ci vor fi măsuri care vor aduce un climat concurențial corect.

„Există măsuri și perioade în care statul își permite să vină cu anumite facilități, dar și perioade în care statul nu își permite. Nu vor fi tăieri de facilități care vor duce la tăieri de salarii. În acele cazuri vor fi creșteri de salarii minim. Nu sunt noi taxe, e o reașezare a climatului concurențial corect”, a spus premierul.

Ciolacu a spus că unele măsuri vor intra în vigoare de la 1 septembrie, altele de la 1 octombrie, altele de la 1 ianuarie 2024.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii

  1. Dezinformare ! Ciolacu nu a anunțat creșteri de taxe și impozite . El a afirmat că nu vor fi creșteri de taxe și impozite. Că unele măsuri pot fi interpretate ca fiind creșteri este alt aspect . Poți să le spui eliminare facilități sau creșteri de taxe. Depinde de punctul de vedere al analistului , dar să spui că a anunțat Ciolacu așa ceva nu este corect profesional .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *