Compania de IT Safetech Innovations raportează un profit net de 3,8 milioane de lei în 2023

Safetech Innovations

Safetech Innovations, companie românească de securitate cibernetică listată la Bursa de Valori București, cu birouri în București, Londra și Abu Dhabi, raportează o cifră de afaceri, la nivel individual, de 31,1 milioane de lei, în scădere cu 11% comparativ cu 2022 și un profit net de 9,7 milioane de lei, în scădere cu 5% față de anul anterior, conform unui comunicat de presă.

Pe parcursul anului trecut, la nivel individual, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 31% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 69%.

„Reflectând asupra anului 2023, acesta a fost cu suișuri și coborâșuri pentru noi. Prima jumătate a anului 2023 ne-a dat încredere că vom avea un an cel puțin la fel de bun ca și în 2022. Însă, începând cu a doua parte a anului trecut, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, prin apariția mai multor motive de îngrijorare, care au condus la o reducere a solicitărilor pentru servicii și soluții de securitate cibernetică sau stagnare în desfășurarea proiectelor. Printre aceste motive, enumerăm discuțiile purtate pe tot parcursul anului trecut la nivel legislativ cu privire la modificările fiscale, precum și ordonanța referitoare la reducerea cheltuielilor de către instituțiile publice. Toate aceste aspecte au creat incertitudine în piață și și-au pus amprenta pe activitatea companiilor și pe bugetele acestora. Decizia acestora de a efectua investiții în securitate cibernetică s-a prelungit și astfel am observat în a doua parte a anului o amânare pentru 2024 din partea clienților și potențialilor clienți cu privire la implementarea măsurilor de securitate cibernetică. Aceste elemente au avut un impact direct, dar și indirect asupra veniturilor noastre”, a declarat Victor Gânsac, președintele Consiliului de Administrație și CEO al Safetech Innovations.

În ceea ce privește rezultatele la nivel consolidat, în 2023, cifra de afaceri s-a ridicat la 31,1 milioane de lei, în scădere cu 11% comparativ cu 2022, iar profitul net a înregistrat valoarea de 3,8 milioane de lei, o scădere de 37% față de anul precedent. Rezultatele la nivel consolidat includ performanța înregistrată de Safetech Innovations S.A. și Safetech Innovations Global Services Limited (Safetech UK), entitate din Marea Britanie.

„Pe parcursul anului trecut, Safetech UK a ratat obiectivele de vânzări setate de către conducere. Astfel, în urma unei evaluări efectuate la finalul lui 2023, care a avut ca scop identificarea mijloacelor de accelerare a dezvoltării companiei pe piața din Marea Britanie, Safetech UK a adoptat o nouă strategie, aceea de a se concentra pe un volum mai mare de contracte cu valoare mai mică. Totodată, entitatea respectivă a fost restructurată, cheltuielile fiind reduse cu 40%. Conducerea Safetech Innovations estimează că efectele acestor măsuri se vor vedea începând cu T2 2024”, transmite compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *