Compania finlandeză Nokian Tyres a produs prima anvelopă în fabrica din Oradea/Producția la scară comercială va începe în prima parte a anului 2025

fabricaNokian Tyres Oradea Sursa foto: Nokian Tyres

Compania finlandeză Nokian Tyres a produs prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construiește în Oradea, transmite compania. Producția la scară comercială va începe în prima parte a anului 2025. Construcția fabricii a început în mai 2023.

De anul trecut, compania derulează și o campanie de recrutare pentru formarea echipei locale. În 2023 și 2024 au fost selectați atât candidați pentru zona de producție, cât și pentru roluri administrative și de conducere. Echipa de lansare, formată din 60 de specialiști, coordonează creșterea etapizată a capacității de producție. În total, fabrica va avea aproximativ 500 de angajați.

„Odată cu prima anvelopă realizată aici, am avut ocazia de a testa capacitatea de producție din noua fabrică și totul decurge conform planului. La rândul lor, membrii echipei au parcurs cu succes stagiul de practică din Finlanda și au acum toate informațiile necesare pentru a putea produce anvelope premium la fel ca în celelalte fabrici ale noastre: fără compromisuri. Datorită implicării fiecăruia dintre ei, putem să sărbătorim astăzi producția primei anvelope în fabrica Nokian Tyres din Oradea”, spune Susanna Tusa, Director General și Vice Președinte al Nokian Tyres Romania Operations.

Compania transmite că, după ce va deveni operațională, fabrica Nokian Tyres va avea o capacitate anuală de producție de 6 milioane de anvelope, cu potențial de creștere în viitor, iar suprafața totală construită este de aproximativ 100.000 mp. Valoarea investiției se ridică la 650 de milioane de Euro. Anvelopele produse în Oradea vor fi comercializate în principal în Europa centrală, grație localizării strategice, în proximitatea clienților din această regiune.

După inaugurare, fabrica Nokian Tyres din Oradea va scrie istorie: este prima unitate de producție din industria anvelopelor cu zero emisii de CO2. Pe lângă statutul de reper în industrie, fabrica propune și o abordare holistică a sustenabilității, ce include utilizarea energiei electrice provenind exclusiv din surse curate și procese automatizate, cu înaltă eficiență energetică. În plus, fabrica va adopta și standarde foarte riguroase privind deșeurile ce ajung la groapa de gunoi, la fel ca celelalte unități Nokian Tyres din Finlanda și Statele Unite ale Americii.

Sursa foto: Nokian Tyres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *