Consiliul de Administraţie Digi Communications propune în acest an dividende de 70,67 milioane lei, în creştere faţă de anul trecut

digi-sigla

Consiliul de Administraţie Digi Communications va propune în acest an aprobarea distribuirii unui divident brut de 0,75 lei per acţiune, adică de 70,67 milioane lei din profitul net obţinut anul trecut, potrivit news.ro.

Subiectul va fi supus aprobării în Adunarea Generală a Acţionarilor societăţii din 18 mai 2021.

Comparativ, compania a dat anul trecut dividende a fost 0,65 lei per acţiune, în valoare de circa 60 milioane lei.

”Consiliul de Administraţie propune distribuirea de dividende brute în valoare de 0,75 lei per acţiune subscrisă şi vărsată (atât Acţiuni de Clasă A, cât şi Acţiuni de Clasă B în egală măsură), în cuantum total, la data prezentei convocări, de 70.677.936 lei. Consiliul de Administraţie constată că dividendul este propus a fi stabilit în moneda românească leu şi nu în euro. Cuantumul total de de 70.677.936 lei este echivalent al sumei de aproximativ 14.376.830 euro, calculat la rata de schimb valutar comunicată de Banca Naţională a României la data de 5 aprilie 2021”, arată documentele publicate de companie.

Este de aşteptat ca dividendele să fie plătite în data sau în jurul datei de 14 iunie 2021.

Operatorul de telecomunicaţii Digi Communications NV a realizat în 2020 un profit net de 16,35 milioane euro, de două ori şi jumătate mai mic faţă de 2019 (40,58 milioane euro), în timp ce veniturile au crescut cu 8%, la 1,28 miliarde euro, de la 1,18 miliarde euro în 2019. România şi Spania sunt principalii contribuabili la creşterea globală a grupului.

Grupul a investit în total 371 milioane de euro, în 2020, pentru dezvoltarea reţelelor, în principal în România, Spania şi Ungaria, urmărind consolidarea şi extinderea reţelei de comunicaţii mobile 4G şi 5G şi a infrastructurii de fibră optică.

Digi Communications NV este un operator european în domeniul comunicaţiilor electronice, cu operaţiuni în România, Ungaria, Spania şi Italia şi este compania-mamă a RCS & RDS, liderul de piaţă în România pe segmentul serviciilor de tip pay-tv şi internet fix. Pe parcursul celor peste 28 de ani de existenţă, Digi a ajuns să deţină, în prezent, cea mai extinsă reţea de fibră optică din regiune, cu o acoperire de aproximativ 8,4 milioane locuinţe, în România şi Ungaria (decembrie 2019).

Grupul Digi are şi o divizie media care cuprinde: televiziunile Digi 4K, prima televiziune ULTRA HD din România, Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, 4, Film Now (pay-TV), Digi World, Digi Animal World, Digi Life, UTV, Music Channel şi Hit Music Channel, radiourile Digi FM, ProFM, Dance FM, Chill FM şi platformele de comunicare online reunite sub umbrela Digi Online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *