CTP, cel mai mare proprietar de spații logistice, a obținut un profit net de 111 milioane de euro în România și de un miliard de euro în Europa

ctp, parc logistic Sursa foto: CTP.eu

CTP, cel mai mare proprietar de parcuri industriale și logistice din România, și-a accelerat programul de achiziții în 2021 ca răspuns la dinamica pozitivă a pieței și a achiziționat un total de 835.000 mp de active pentru 554 milioane în CEE. Aceste achiziții au însemnat extinderea afacerii, în principal în Republica Cehă, România, Ungaria, Slovacia și Țările de Jos. CTP a ajuns, în România, la o cotă de piață de peste 36%.

Compania a obținut, în România, al doilea venit din chirii din CEE, cifrat la 60 de milioane de euro și depășit doar de Cehia, care a înregistrat 204 milioane de euro. Anul acesta, CTP NV a anunțat finalizarea ofertei de preluare și de delistare pentru Deutsche Industrie REIT-AG pe 3 februarie 2022, care va fi integrată în CTP Germania.

În urma integrării acestei achiziții, CTP Germania reprezintă aproximativ 15% din portofoliul CTP și devine a treia piață ca mărime după valoarea activului brut după Cehia (42%) și România (21%).

„CTP raportează primul său set de rezultate financiare anuale ca companie listată sub norul întunecat al evenimentelor tragice care se desfășoară în Ucraina. Am anunțat săptămâna trecută angajamentul CTP de a sprijini refugiații ucraineni, oferind un sprijin financiar semnificativ agenției ONU pentru refugiați UNHCR și Crucii Roșii, precum și agențiilor locale de ajutorare. Oferim, de asemenea, spațiu de depozitare liber pentru provizii de urgență și cazare rezidențială și hotelieră în portofoliul nostru și vom face mai mult pe măsură ce situația se dezvoltă”, spune Remon Voss, CEO-ul companiei.

De altfel, CTP este cel mai important jucător în logistică, după suprafața închiriabilă deținută în Cehia, România, Ungaria și Slovacia. În aceste patru piețe combinate CTP are o creștere a cotei de piață de peste 27%. Compania deține cele mai mari patru
în CEE, inclusiv CTPark Bucharest West și CTPark Bucuresti în România.

De altfel, România este una dintre piețele de bază ale companiei, cu cotă de 16,1% din totalul portofoliului CTP, iar cele circa 23 de proiecte logistice deținute de CTP au adus un profit net de 111 de milioane de euro, care a contribuit la profitul net total, cifrat la un miliard de euro.

În fine, valoarea brută a activelor din portofoliu a crescut cu 43%, la 7,6 miliarde de euro.

Sursa foto: CTP.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *