Cum explică MOL România că o benzinărie parteneră din Beiuș a vândut carburant cu 11 lei litrul

benzinarie mol carburant pompa alimentare ful

MOL România susține că benzinăria parteneră MOL din Beiuș care a vândut carburant cu 11 lei litrul, miercuri, și a declanșat panică printre șoferi, are o politică comercială proprie în care compania ungară nu intervine.

„În România, MOL are două modele de operare, stațiile proprii și stațiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanți MOL (au statutul de competitori direcți pentru stațiile proprii) și au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Așa se explică situația prețului practicat în stația MOL Partener din Beiuș și care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe stații aparținând și altor companii cu același profil, având o practică asemănătoare. Astfel, rețeaua MOL România nu are control asupra prețurilor practicate de stația din Beiuș sau de ceilalți parteneri-franciză”, arată compania, într-o declarație privind evenimentele recente din piață.

MOL mai transmite că se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației.

„Cu o prezență de peste 25 de ani pe piața locală, MOL România practică o politică comercială corectă și transparentă, aliniată tuturor prevederilor legale în vigoare, fiind un jucător responsabil. MOL România colaborează permanent cu autoritățile competente și comunică transparent informațiile necesare. MOL România înțelege circumstanțele speciale de piață și dificultățile de aprovizionare apărute în contextul conflictului din Ucraina. Prioritățile noastre sunt aliniate cu cele ale autorităților în ceea ce privește securitatea fluxului național de aprovizionare. Vom continua să comunicăm cu reprezentanții Guvernului și cooperăm pentru orice investigație”, arată compania.

Reamintim că miercuri seară în mai multe benzinării din țară și din Capitală s-au înregistrat cozi, potrivit reporterilor G4Media. Șoferii au vrut să își facă plinul autoturismului, iar unul dintre declanșatorii aglomerațiilor de la benzinării a fost un zvon neconfirmat, publicat de unele televiziuni de știri și site-uri media, că în această noapte prețul ar urma să urce la 9 sau chiar 10 lei pe litrul de carburant.

O benzinărie Mol în franciză din Beiuș care a afișat un preț de 11 lei la carburanți a fost unul din declanșatorii isteriei de miercuri seară, în care mii de șoferi au stat la coadă să cumpere carburanți.

În plus, potrivit Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină. De altfel, Mol era singurul lanț de benzinării care practica miercuri seară un preț de peste 8-8,5 lei per litru de benzină, în București.

Joi, în București, printre cele mai mari prețuri la benzină standard erau înregistrate la benzinăriile MOL, de 8,64 lei per litru (cel mai mare preț consultat din benzinările MOL din București), în timp ce Lukoil vindea benzina cel mai mult cu 7,89 per litru, Petrom cu 7,99 per litru, iar OMV cu 8,24 per litru.

Citește și: 

Cum a dus plafonarea prețurilor la carburanți din Ungaria la haos în benzinăriile din România

sursa foto: Facebook/ MOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *