Cum vor arăta tramvaiele turcești care sosesc în vară în Timișoara

tramvai turcia Sursa foto Primaria Timisoara

Noul tramvai care va circula în Timișoara a intrat în testări europene. Mijloacele de transport în comun vor fi testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, iar mai apoi în Timișoara. Cel mai probabil aici vor ajunge în luna iunie a acestui an.

„Pentru a fi acceptat la recepție primul tramvai livrat, trebuie omologat în România. Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru tramvai la Autoritatea Feroviară Romană (…) Se vor face 57 de teste și încercări, dintre care 23 se vor realiza în laboratoare agreate în Uniunea Europeană din Germania, Cehia și Spania”, transmite Primăria Timișoara.

Municipalitatea a cumpărat 21 de tramvaie de la firma turcă Bozaskaya Otomotiv. Prețul unitar al locomotivei este de 9.763.875 lei fără TVA. Banii provin din fonduri europene. Vor fi tramvaie mai mari decât cele care circulă acum în oraș, capacitatea fiind de 200 de călători. Automomia este de 63 de kilometri, iar alimentarea se va face printr-o sursă montată pe fiecare mijloc de transport.

În prezent, jumătate din mijloacele de transport în comun care circulă pe șine în Timișoara sunt deteriorate. Unele dintre ele nu pot fi reparate pentru că nu mai corespund din punct de vedere tehnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *