Digi vinde toate afacerile din Ungaria către o companie ce îl are în acționariat pe un apropiat al lui Viktor Orban

Carmen Radu mart. 30, 2021 0 comentarii
Digi Communications

Grupul Digi, controlat de miliardarul Zoltan Teszari, a anunțat luni, printr-o comunicare pe bursă, că a încheiat un acord pentru vânzarea tuturor operațiunilor din Ungaria către 4iG, unul din cei mai mari operatori IT și de telecomunicații din țară. Compania îl are în acționariat și pe un apropiat al premierului ungar Viktor Orban.

Cele două companii au încheiat un acord preliminar și neobligatoriu pentru achiziția DIGI Tavkozlesi Szolgaltato Ltd. (Digi Ungaria) și a filialelor Invitel Ltd. și I TV Ltd. În baza înțelegerii părților, 4iG ar urma să achiziționeze integral participația filialei din România a societății în operatorul de top de pe piața de telecomunicații din Ungaria. Achiziția ar urma să fie finalizată până în luna septembrie a anului 2021, după ce se va încheia procesul de due-diligence pentru Digi Ungaria și filialele sale, se va semna contractul de vânzare-cumpărare, pe baza acordului autorității de concurență.

„Digi Ungaria este un operator de servicii de telecomunicații cu o poziție de top pe piața locală, prezent de 23 de ani în Ungaria unde oferă un portofoliu complet de servicii de televiziune prin cablu și satelit (DTH), date fixe și mobile și telefonie fixă și mobilă”, arată compania.

Digi Ungaria furniza servicii către mai mult de 1,1 milioane de abonați la nivel național și înregistra peste 2,5 milioane de unități generatoare de venituri (RGU), la 31 decembrie 2020.

În 2020, operațiunile din Ungaria ale DIGI au înregistrat venituri consolidate de 70 miliarde forinți (aproape 200 milioane euro) și EBITDA ajustată de 19 miliarde forinți (aproape 54 milioane euro).

Numărul de angajați ai Digi Group în Ungaria depășește 3.000.

4iG Plc. este una dintre companiile de top de pe piață de IT și telecomunicații din Ungaria, având are o experiență de peste 25 de ani pe piață tehnologiilor și a inovațiilor tehnologice.

4iG a fost controlată până în 2019 de Lőrinc Mészáros, care, potrivit Forbes, este cea mai bogată persoană din Ungaria. El este și un apropiat al premierului ungar Viktor Orban. Ulterior, Mészáros a vândut un pachet de acțiuni către actualul director executiv, Gellert Jaszai, însă a rămas cu o participație indirectă de circa 30% în companie.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.