Elon Musk, anunț șoc: Încă nu a fost semnat niciun contract cu Hertz

Elon Musk 1 foto Facebook-Wikipedia

Elon Musk, șeful Tesla, a scris luni seară pe Twitter că compania încă nu a semnat un contract cu Hertz, la mai mult de o săptămână după ce firma de închirieri auto a anunţat un acord de achiziție a 100.000 de mașini cu producătorul de maşini electrice.

Acțiunile Tesla au scăzut cu 4% la începutul tranzacțiilor de marți, după un salt masiv în urma știrilor despre cea mai mare comandă vreodată – 100.000 de mașini electrice pentru Hertz – pe 25 octombrie, care a ajutat-o ​​pe Tesla să înregistreze o capitalizare de piață de o mie de miliarde de dolari.

Musk a postat pe Twitter luni seara: „Dacă oricare dintre acestea se bazează pe Hertz, aș dori să subliniez că încă nu a fost semnat niciun contract. Acordul Hertz nu are niciun efect asupra companiei noastre.”

Cu toate acestea, Hertz a anunțat într-un comunicat că livrările Tesla au început deja.

„Observam o cerere foarte puternică inițială pentru Tesla în flota noastră de închiriere, ceea ce reflectă cererea pieței pentru vehicule Tesla”.

Directorul executiv interimar al Hertz, Mark Fields, a declarat pentru Reuters săptămâna trecută că comanda va include în principal vehicule Model 3. Având în vedere că cel mai ieftin sedan Model 3 de la Tesla începe de la aproximativ 44.000 de dolari, comanda ar putea avea o valoare de aproximativ 4,4 miliarde de dolari, dacă ar fi toată pentru sedanul pentru piața de masă.

„Tesla are mult mai multă cerere decât producție, prin urmare vom vinde mașini către Hertz doar pentru aceeași marjă ca și consumatorilor”, a spus Musk. Acesta ar putea fi un semn că șeful Tesla nu prea agrează valoarea tranzacției propusă de Hertz.

Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *