Fondul Proprietatea a vândut 4% OMV Petrom, pe care a încasat aproape un miliard de lei

Carmen Radu ian. 20, 2022 0 comentarii
benzinarie, OMV Petrom

Fondul Proprietatea a anunțat joi dimineață, înaintea deschiderii ședinței de tranzacționare pe Bursa de la București, că a vândut 2,275 milioane de acțiuni pe care le deținea la OMV Petrom, adică circa 4% din companie, pe care a încasat aproape un miliard de lei.

Anunțul de vânzare a fost lansat încă de miercuri seară: Fondul a anunțat că va derula un plasament privat accelerat de vânzare de până la 1,7 miliarde de acţiuni, adică 3% din companie, dar că poate majora vânzarea cu încă 1,15 miliarde de acţiuni, adică încă 2%.

Joi dimineața, FP a anunțat că 2.275.000.000 acțiuni ordinare deținute în OMV Petrom au fost plasate investitorilor ca urmare a finalizării ofertei de plasament privat accelerat demarate în 19 ianuarie 2022.

Prețul de vânzare al acțiunilor a fost stabilit la 0,43 lei/acțiune. Drept urmare, veniturile brute rezultate din tranzacție se ridică la 978,25 milioane lei.

Compania susține că banii vor fi utilizați pentru implementarea Mecanismului de Control al Discount-ului Fondului, prin finanțarea programului de răscumpărare, astfel cum a fost aprobat de acționarii Fondului, și plata potențialelor dividende către acționarii Fondului, în absența unor condiții sau circumstanțe excepționale de piață și sub rezerva oricăror restricții impuse de reglementările legale sau fiscale din România și a aprobării acționarilor.

Participația pe care o mai are Fondul Proprietatea în Petrom, după această tranzacție, este de 1.688.548.078 acțiuni, reprezentând 2,98% din capitalul social al Petrom.

Erste Group Bank AG și SSIF Swiss Capital S.A. au acționat în calitate de Joint Global Coordinators și Joint Bookrunners, iar Banca Comercială Romana S.A. și Auerbach Grayson and Company LLC au acționat în calitate de Joint Bookrunners în cadrul tranzacției.

Sursa foto: OMV Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.