Ford reduce din nou producţia, din cauza deficitului de semiconductori

Redacția sept. 2, 2021 1 comentarii
FABRICA FORD

Ford va reduce din nou producţia de camioane în SUA, din cauza deficitului de semiconductori, care afectează industria auto pe plan global, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Al doilea mare producător auto american a informat că săptămâna viitoare producţia va fi oprită la uzina din Kansas, unde se fabrică camioneta F-150. În săptămânile care încep în 6 şi 13 septembrie, la unitatea din Kentucky vor lucra două schimburi, în loc de trei.

Kiersten Robinson, directorul de resurse umane, anunţa săptămâna trecută că Ford va amâna până în ianuarie revenirea la birouri a celor mai mulţi angajaţi şi încă ia în considerare dacă va solicita acestora să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Din ce în ce mai multe companii cu un număr ridicat de angajaţi întârzie planurile de redeschidere a birourilor, din cauza creşterii numărului de infecţii cu varianta Delta.

Al doilea mare producător auto din SUA este prezent şi pe piaţa din România. Compania a anunțat în februarie că este nevoită să oprească și producția din România pentru câteva zile.

Miercuri și producătorul auto Dacia a anunțat că oprește din nou producția auto la uzina de la Mioveni, timp de 5 zile din luna septembrie, din cauza penuriei de componente electronice.

Fabrica Ford din Craiova Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.