Grupul industrial chinez Hexing intră pe piața din România și investește într-o facilitate de 8.000 mp în Timișoara/ Compania spune că va angaja 100 de persoane

Globalworth-Timisoara-Park-I-b

Hexing Technologies Europe, filială a grupului chinez Hexing și furnizor de soluții de energie verde, deschide prima facilitate din țara noastră de 8.000 mp generând peste 100 de locuri de muncă de înaltă valoare în cadrul Globalworth Timișoara Industrial Park I, potrivit unui comunicat de presă transmis de CBRE, compania care a consultat intrarea Hexing în România.

Noul sediu al Hexing, găzduit de parcul industrial din vecinătatea Aeroportului Timișoara, reprezintă un centru de inovație, care va permite extinderea serviciilor de energie ale Hexing în întreaga Europă. Unitatea de ultimă generație va servi drept centru de excelență pentru producerea de soluții avansate de contorizare inteligentă, inclusiv sisteme inteligente de contorizare a energiei electrice și a apei, soluții de automatizare a distribuției, invertoare solare, baterii și încărcătoare pentru vehicule electrice.

Timisoara I Industrial Park, parcul industrial deținut și operat de Globalworth, este situat strategic în apropierea aeroportului internațional și oferă clădiri cu un nivel tehnologic ridicat destinate producției, depozitării și operațiunilor logistice. În prezent, clădirea găzduiește companii precum Continental, Litens Automotive, Valeo, Coca-Cola și, de acum, Hexing România, existând posibilitatea ca în viitor să găzduiască încă 28,5 kmp GLA prin extindere.

Unitatea Hexing, care se bazează pe respectarea principiilor livrării locale, a serviciilor locale și a lanțului de aprovizionare complet, este programată să înceapă operațiunile în al doilea trimestru al anului 2024.

Potrivit comunicatului, se anticipează că facilitatea va genera oportunități de angajare, cu sprijinul guvernului local prin inițiative de ajutor de stat menite să încurajeze crearea de locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *