Guvernul reduce puternic tichetele Rabla Plus și taie la jumătate finanțarea prin Casa Verde Fotovoltaice

Rombat Datacor parc fotovoltaic

Guvernul micșorează puternic tichetele Rabla Plus și taie la jumătate finanțarea pentru fotovoltaice, arată „ordonanța trenuleț” pusă în dezbatere de Ministerul Finanțelor Publice.

Tichetul pentru programul Rabla Plus se micșorează de la maximul de 11.000 euro la 2.000 euro, o reducere de cinci ori a valorii, a clarificat Ministerul Finanțelor pentru Economedia.

Se înjumătățesc și tichetele pentru motociclete și autoturisme, atunci când dai la schimb un autovehicul sau două.

Totodată, proiectul prevede că în 2024  cuantumul primei de casare acordate prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020 – 2024 este în sumă de maxim 3.500 lei pentru achiziţionarea unei motociclete noi sau a unui autovehicul nou în schimbul casării unui autovehicul uzat, respectiv 5.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul casării a două autovehicule uzate. Prima de casare se acordă numai în cazul în care beneficiarul deține în proprietate autovehicolul uzat pentru o perioadă mai mare de 3 ani.

În prezent, aceste sume sunt de 7.000 lei pentru motociclete și de 10.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul casării a două autovehicule uzate.

Scade la jumătate finanțarea acordată în programul Casa Verde Fotovoltaice.

Astfel, în anul 2024, finanțarea care se acordă prin Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională este în sumă de 10.000 lei per solicitant.

În prezent, finanțare acordată prin programul Casa Verde Fotovoltaice este de 20.000 lei per solicitant.

Comentarii

  1. De ce trebuie ca din banii de taxe ( plătite de toți ) sa se dea subvenție unora care să își cumpere mașina electrică de zeci de mii de euro?
    De ce trebuie să subvenționez instalațiile fotovoltaice când noi nu fabricăm așa ceva și banii se duc la chinezi ?
    Toate aceste subvenții păguboase trebuie eliminate , așa cum recomandă BNR și Consiliul Fiscal.
    Nimic de pomană , mai ales pentru cei bogați !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *