Încă o scumpire a carburanților la Petrom

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit în această dimineață motorina standard cu 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor. La stațiile Petrom din Capitală, un litru de motorină standard costă între 7,42 lei și 7,45 lei.

Prețul benzinei standard a rămas nemodificat, iar un litru costă între 7,14 lei și 7,20 lei.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează marți 29 august, un preț de 7,19 lei pentru un litru de benzină și unul de 7,44 lei pentru cel de motorină.

Petrom a ieftinit ușor carburanții, pe 22 și 24 august, potrivit Monitorul Prețurilor. Astfel, după ce marți dimineață, pe 22 august, a majorat prețurile cu doi bani pe litru, la prânz a redus prețul cu un ban în cazul motorinei și cu doi bani în cazul benzinei. Joi, 24 august, Petrom a mai redus prețurile cu încă un ban.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 78 de bani pe litru, iar benzina cu 52 de bani pe litru.

Potrivit peco-online, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5,7%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astazi cu 19,5 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 8,8 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 30 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *