Ieftinire ușoare ale carburanților la Petrom

Statie Petrom 7

Petrom a ieftinit ușor carburanții, pe 22 și 24 august, potrivit Monitorul Prețurilor. Astfel, după ce marți dimineață a majorat prețurile cu doi bani pe litru, la prânz a redus prețul cu un ban în cazul motorinei și cu doi bani în cazul benzinei.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișa marți, 22 august, la prânz, un preț de 7,20 lei pentru un litru de benzină standard și de 7,40 lei pentru un litru de motorină standard.

Joi, 24 august, Petrom a mai redus prețurile cu încă un ban, astfel că acum noile prețuri afișate de stația Petrom Vitan sunt 7,19 lei pentru un litru de benzină standard și de 7,39 lei pentru un litru de motorină standard.

 

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 73 de bani pe litru, iar benzina cu 52 de bani pe litru.

Prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins între 7,14 lei și 7,20 pe litru. Iar motorina standard costă între 7,37 lei și 7,40 lei pe litru.

Potrivit peco-online, comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 8,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astazi cu 27 de lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 11 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 37 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta și Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *