Prima scumpire a carburanților de la Petrom, după aproape o lună/ Care sunt noile prețuri

Statie Petrom 7

Petrom, liderul pieței carburanților din România a scumpit benzina și motorina marți dimineață, 25 iulie 2023. În cazul ambilor carburanți, conform Monitorul Prețurilor, scumpirea este de 5 bani pe litru. 

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum între 6,67 lei și 6,73 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,69 și 6,72 lei pe litru. 

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează în data de 25 iulie 2023 un preț al benzinei standard de 6,72 lei pe litru și de 6,71 lei/litru pentru motorina standard.

Aceeași stație afișa pe 29 iunie, când a benzina standard s-a ieftinit cu 4 bani pe litru, iar motorina standard cu 5 bani pe litru, următoarele prețuri: 6,68 lei pentru benzina standard și 6,66 lei pentru motorina standard. Pe 8 iulie, prețul benzinei standard a fost redus cu un ban la 6,67 de lei pe litru.

Pe piețele internaționale, prețul petrolului a urcat luni cu aproximativ 2%, până la un maxim al ultimelor aproape trei luni, pe fondul restrângerii ofertei, al creșterii cererii de benzină din SUA, al speranțelor privind măsurile de stimulare din China și al achizițiilor tehnice, scrie Reuters.

Contractele futures Brent au crescut cu 1,67 dolari, sau 2,1%, pentru a se stabili la 82,74 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,67 dolari, sau 2,1%, pentru a se stabili la 78,74 dolari.

Acestea au fost cele mai mari închideri pentru Brent din 19 aprilie și pentru WTI din 24 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *