Cum l-a sfidat Ionuț Mișa, ministrul lui Dragnea, pe Nicolae Ciucă: A refuzat să demisioneze de la șefia Direcției Mari Contribuabili din ANAF, în ciuda cererii exprese a premierului / Cea mai mare „gaură” la încasări în primele cinci luni vine de Mișa

Ionuț Mișa

Ionuț Mișa, care conduce Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, este în continuare șeful acestei direcții din ANAF, deși premierul Nicolae Ciucă i-a cerut demisia. Șeful Fiscului, Lucian Heiuș, și-a dat demisia după ce a anunțat o „gaură” la încasări de 9 miliarde lei în primele cinci luni, iar cea mai mare parte din această „gaură” a venit de la direcția mari contribabili.

Ionuț Mișa, fost ministru de Finanțe pe vremea lui Liviu Dragnea, a obținut șefia Direcției Generală de Administrare a Marilor Contribuabili prin concurs, funcția sa fiind de funcționar public, nu de demnitar. Așadar, el poate pierde această funcție doar dacă își dă demisia. De exemplu, în 2019, Ionuț Mișa a mai pierdut șefia de la Mari Contribuabili, dar ministrul de Finanțe de atunci, Eugen Teodorovici, a putut doar să îl mute pe altă funcție.

Luni, Lucian Heiuș, șeful ANAF, a anunțat că demisionează din funcție. Liberalul nu a prezentat motivele demisiei, însă a prezentat cifre care arată că ANAF a încasat în primele cinci luni ale anului cu 9 miliarde lei sub programul de încasări, iar „gaura la buget” a crescut astfel puternic, comparativ cu primele trei luni, când diferența față de încasările efective și programul de încasări era de numai 3 miliarde lei.

Cea mai mare „gaură”, de 8,45 miliarde lei, vine de la Direcția Mari Contribuabili, condusă de Ionuț Mișa.

Surse politice din coaliție au declarat pentru G4Media.ro că premierul Ciucă i-a cerut demisia șefului Fiscului și șefilor de la Vamă și Mari Contribuabili „din cauza găurii de la buget”.

Lucian Heiuș a fost deja înlocuit la șefia ANAF cu Nicoleta Cîrciumaru, anterior vicepreședinte al Fiscului. Iar șeful Vămii, Bogdan Lari Mihei, instalat de PSD în funcție, a fost demis de premierul Nicolae Ciucă. Președintele Agenției pentru Resurse Minerale, Sorin Gal, a demisionat, în același context.

Sursa foto: Inquam Photos / Adriana Neagoe

Comentarii

  1. Mișa este exponentul funcționarului mediocru, nesimțit și care ține cu dinții de orice scaun!
    Doar l-am văzut ce poate când a fost ministru, transpira și se bâlbâia la orice răspuns la întrebări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *