Premierul Nicolae Ciucă anunță alte „capete tăiate”, pe fondul crizei de încasări la buget: A fost demis șeful Vămii, iar șeful ANRM a demisionat

Redacția mai 30, 2023 3 comentarii
Presedinte Autoritatea Vamală Română Bogdan Lari Mihei_photo_2

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți că l-a demis pe șeful Vămii, Bogdan Lari Mihei, instalat de PSD în funcție, în timp ce președintele Agenției pentru Resurse Minerale, Sorin Gal, a demisionat, la o zi după ce și șeful ANAF Lucian Heiuș și-a dat demisia.

Valul de demiteri și demisii vine după ce Heiuș a anunțat luni seară în comunicatul de demisie că ANAF a încasat în primele cinci luni ale anului cu 8,9 miliarde de lei mai puțin decât programul stabilit de Ministerul Finanțelor.

Postarea premierului Ciucă:

„Creșterea economică pe care am obținut-o trebuie să fie resimțită de oameni, iar pentru a reuși acest lucru, instituțiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul țării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeași dinamică și în încasările de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice așteptate de cetățeni. L-am demis, azi, pe șeful Autorității Naționale a Vămilor și am luat act de demisiile șefilor ANAF și Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. Reformarea acestor instituții trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaților și eficientizarea procedurilor de lucru. Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei și vom răspunde nevoilor sociale.

Prin continuarea programelor de investiții masive, colectare corectă a veniturilor la buget și exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetățenilor săi”.

Foto: Presedinte Autoritatea Vamală Română, Bogdan Lari Mihei

Comentarii

 1. De incompetentul Ionut Misa nu te atingi, e PSDist intepenit acolo, cu proptele tari?!
  E seful Directiei Mari Contribuabili, unde au fost cele mai cele NEREALIZARI la Incasarile programate!
  Iar figurantul analfabet Ciu e zero, zero barat!
  Era evident ca e o simpla chestiune de timp sa ajungem aici cu tripleta Iohannis-Ciu-Cio!!!!
  Doamne fereste de mai rau!!!

 2. Serios? Daca pe nu stiu unde nu erau profesionisti, la Vama macar era unul cu experienta si care reforma Vama scuipata de ANAF ca gaura neagra in buget, totusi cred ca nu se impunea aceasta schimbare din mai multe alte motive: Vama incepuse sa confiste multe chestii si sa deranjeze marea evaziune, sa devina vizibili in presa si pe sticla, sa se doteze cu scannere si alte echipamente de control care urmau sa inchida porti dealtfel penetrate cu usurinta in trecutul basescian care ii decimase cu pretul celor mai profesionisti in domeniu. Cel mai pregnant lucru e ca vamesului urma sa ii creasca o constiinta, diferita de cea de avaritie imediata si de vinovatie tacita, in ciuda vicisitudinilor de tot felul gen fara uniforme, fara hartie, tonere, echipamente de control sau lipsa drepturilor de care cei de langa ei – Politia de Frontiera se bucura si acum(pensie la 48ani, spor de antena, conditii grele, spor de frontiera, etc ).
  NU SE DORESTE O VAMA PUTERNICA SI INDEPENDENTA!
  PASOL NA TURBINCA!

 3. Ce facusi bre, nea Generale, ai avut si mata doi profesionisti , Mihei si Gal, si te-ai asigurat, inainte de debarcare, ca ar fi “constructiv” sa mai distrugi doua domenii, vamal si averea tarii-resursele minerale! Cand ai fost numit PM m-am bucurat si am sperat ca militaria din tine o sa faca ordine in tarisoara noastra dar…, “ghinion”, ai cantat la alta masa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *