Kaufland mai dezvoltă trei magazine și un centru logistic în Iași

Redacția dec. 15, 2021 0 comentarii
enel x, kaufland, panouri foto

Retailerul Kaufland a depus proiectul de PUZ pentru un nou hipermarket în Iași, în zona Galata. Magazinul va fi construit pe 15.000 mp de teren, deținut de companie.

Potrivit apix.ro, magazinul din Galata va fi construit pe șoseaua Iași-Voinești, pe partea stângă a drumului, pe sensul spre Miroslava, în zona de după intersecţia şoselei Iaşi – Voineşti cu strada Camil Ressu.

Planul urbanistic aferent proiectului Kaufland va fi discutat în zilele următoare într-o ședință a Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism. După ce va primi aviz, proiectul va putea ajunge pe masa consilierilor locali și, ulterior, poate fi obținută autorizația de construire.

Cel mai probabil, lucrările vor începe până în vara anului 2022.

Sursa foto: Apix.ro

Compania mai are în lucru onstrucția unui magazin în zon Tătărași, pregătește un altul în zona Fortus Iași. De asemenea, anul viitor vor începe lucrările la cel de-al treilea centru logistic Kaufland din țară în Miroslava, acolo unde se dezvoltă și proiectul de retail Family Market al Iulius.

Centrul regional multifuncțional Kaufland va fi amenajat pe un teren care are o suprafață de 40 hectare, iar construcțiile propuse de companie vor ocupa 70%, astfel că suprafața construită va fi de 281.708 mp și va avea rolul de a aproviziona magazinele din zona Moldova ale retailerului.

Circulațiile pietonale, parcările și carosabilul vor fi amenajate pe 15% din suprafață, același procent fiind destinat și spațiilor verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *