Marea Britanie dă unde verde unui sistem de recompense pentru gospodăriile și companiile care economisesc energie în timpul iernii pentru a evita penele de curent

Redacția nov. 4, 2022 0 comentarii
bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul energiei a dat undă verde unui program al National Grid care va face ca gospodăriile și întreprinderile să fie eligibile pentru a primi o recompensă pentru economisirea de energie în timpul iernii, scrie Financial Times.

Cei care trec la utilizarea energiei electrice de la orele de vârf la ore neregulate vor fi plătiți în cadrul serviciului de „flexibilitate”, care va funcționa de acum până la 31 martie, pentru a evita penele de curent, a anunțat vineri rețeaua energetică.

Planul aprobat de Ofgem ar putea însemna economii de aproximativ 100 de lire sterline pentru o gospodărie obișnuită, în timp ce întreprinderile industriale și comerciale, cu un consum mai mare de energie, ar putea economisi de mai multe ori această sumă.

Recompensele vor ajuta la „echilibrarea sistemului energetic” și la „atenuarea riscurilor potențiale” pentru iarnă, a declarat directorul executiv al National Grid ESO, Fintan Slye.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *